*Γράφει η personal trainer Σοφία Περδίκη

Δεν είναι μόνο τα άτομα που θέλουν six packs,που θα πρέπει να δίνουν μεγάλη προσοχή στις προπονήσεις τους. Είμαστε όλοι! Οι δυνατοί κοιλιακοί αποτελούν αναπόσπαστο μέρος ενός σταθερού πυρήνα, που θα πρέπει να είναι ένας από τους στόχους οποιουδήποτε προγράμματος φυσικής κατάστασης.

Αυτό συμβαίνει επειδή ένας ισχυρός πυρήνας είναι το θεμέλιο πάνω στο οποίο στηρίζονται τόσα άλλα πράγματα – είτε αυτή είναι η καλή στάση σώματος που βοηθά στην αποφυγή εμφάνισης πόνου στη μέση, πόσο μάλλον αν καθόμαστε στο γραφείο όλη την ημέρα, είτε η κινητικότητα και η δύναμη που απαιτούνται για να ανταποκριθούμε σε αθλήματα και άλλες δραστηριότητες.

Η δημιουργία ενός δυνατού κορμού θα σας βοηθήσει επίσης να αποδώσετε καλύτερα όταν κάνετε κάθε είδους άλλες κινήσεις στο πρόγραμμα γυμναστικής σας. Οι άρσεις λεκάνης, τα squat με μπάρα και οι άρσεις θανάτου, απαιτούν έναν δυνατό πυρήνα, όπως και οι προπονήσεις ταχυδύναμης και οι πλειομετρικές ασκήσεις.

Έτσι, η λίστα με τα οφέλη από την προσθήκη ασκήσεων κοιλιακών στο πρόγραμμα γυμναστική σας και την ενδυνάμωση του κορμού σας είναι σχεδόν απαραίτητη. Και ποιος θα παραπονεθεί αν τύχει να σμιλέψετε ταυτόχρονα ένα τέλειο six-pack;

✅2 σετ απο 20 επαναλήψεις κάθε άσκηση.
✅Μεταξύ των ασκήσεων 30’’ ξεκούραση.

1. α)Ροκανίσματα με γόνατα λυγισμένα, β) με το ένα πόδι τεντωμένο ψηλά γ) το άλλο πόδι τεντωμένο ψηλά δ) κρατάω σταθερό τον κορμό ψηλά εναλλάξ ανεβοκατεβάζω πόδια, ε) κρατάω σταθερά τον κορμό ψηλά, ανεβοκατεβάζω και τα δυο πόδια μαζί.

 

2. Με κεφάλι σταθερό κάτω, μικρή άρση του κορμού και κατέβασμα των ποδιών.

 

3. Σταθερή σανίδα για 3o” και στροφή εναλλάξ για ακόμη 30”.

 

4. Από στήριξη στις παλάμες ακουμπάω εναλλάξ γόνατα στον αέρα.

 

Δείτε ολόκληρο το πρόγραμμα ασκήσεων:

 

Η Σοφία Περδίκη είναι personal trainer και certified Pilates Instructor με ιδιαίτερη εμπειρία στην εκγύμναση ασκουμένων με νευροκινητικά προβλήματα. Είναι απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Σχολής AF Studies. Έχει εργαστεί για περισσότερο από δεκαπέντε χρόνια ως γυμνάστρια σε σχολεία και εκπαιδευτήρια πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ενώ το 2008 δημιούργησε το στούντιο φυσικής αγωγής και ειδικών γυμναστικών που προσφέρει εξειδικευμένα προγράμματα άσκησης, προγράμματα pilates, pilates reformer και ολοκληρωμένα προγράμματα fitness πάντοτε με προσωπική επίβλεψη από την ίδια ή τους συνεργάτες της.
Complete Training by Sophia
Health is a state of body, Wellness is a state of being
Instagram: @famous_sp
@fit_for_life_by_sophia fitness,cross training,trx,pilates reformer,zoom classes 🧿
Facebook: Complete Training by Sophia