Οι ασκήσεις με μπάλα BOSU ενισχύουν ολόκληρο το σώμα, ενώ ταυτόχρονα αυξάνουν τον καρδιακό ρυθμό.

Κάνετε όλες τις ασκήσεις την μια μετά την άλλη από 30″ την κάθε άσκηση χωρίς ενδιάμεσα διαλείμματα.

Κάνετε δύο ή περισσότερα σετ (κύκλους) ανάλογα με τη φυσική σας κατάσταση. Ένας κύκλος αποτελείται από πέντε  ασκήσεις στην σειρά χωρίς διάλειμμα, ενώ στο τέλος κάθε κύκλου κάνετε διάλειμμα 1′.

Μπορείτε να τροποποιήσετε κινήσεις όπου τυχόν απαιτείται για να ταιριάζουν στο επίπεδο της φυσικής σας κατάστασης και του στόχους σας.

Να διατηρείτε πάντα το σώμα σας σε σωστή θέση κατά τη διάρκεια κάθε άσκησης. Είναι φυσιολογικό να μετατοπίζεστε για να διατηρήσετε την ισορροπία σας αλλά προσοχή μην πέσετε.

Εάν αισθάνεστε ότι δεν έχετε καθόλου ισορροπία, μπορείτε να κρατηθείτε από έναν τοίχο ή να βγάλετε εντελώς από το πρόγραμμα τις ασκήσεις που σας κάνουν να νιώθετε άβολα.

Άσκηση 1η

Εκτελούμε squat τοποθετώντας το BOSU ανάποδα.

Άσκηση 2η

Εκτελούμε push-ups με ανάποδο BOSU, με μάζεμα ποδιών και άρση του BOSU.

Άσκηση 3η

Εκτελούμε την άσκηση σανίδα (plank) πάνω και κάτω στην μπάλα BOSU

Άσκηση 4η

Κάνουμε push-ups στο κοίλο μέρος του BOSU.

Άσκηση 5η

Από θέση σανίδα στις παλάμες με πόδια επάνω στο BOSU, κάνουμε αναπήδηση δεξιά και αριστερά και επαναφορά.

Δείτε το πλήρες βίντεο της άσκησης

Ο Γιάννης Μπούλιας είναι personal trainer με εμπειρία στην εκγύμναση αθλητών ομαδικών, αλλά και ατομικών αθλημάτων. Είναι απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ Αθηνών και έχει ειδικότητα στο ποδόσφαιρο. Έχει εργαστεί για περισσότερο από δέκα χρόνια ως ομαδάρχης σε αθλητικά καμπ, ως προπονητής σε αθλητικές ομάδες μικρών ηλικιών, αλλά και ως γυμναστής σε σχολεία και εκπαιδευτήρια προσχολικής αγωγής, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Το 2014 ξεκίνησε να εργάζεται στο στούντιο φυσικής αγωγής και ειδικών γυμναστικών Complete Training by Sophia που προσφέρει εξειδικευμένα προγράμματα άσκησης με χρήση σωματικού βάρους, προγράμματα pilates reformer και ολοκληρωμένα προγράμματα fitness πάντοτε με προσωπική επίβλεψη από τον ίδιο ή τους συνεργάτες του. 
Complete training by Sophia, Φιλιππίδη 6, Αθήνα 115 24,  6972017822