Αν δεν έχετε δει ποτέ ή δεν έχετε χρησιμοποιήσει ένα κρεβάτι Reformer δεν ξέρετε πόσο μπορεί να αλλάξει ο τρόπος γυμναστικής σας. Το Reformer είναι με απλά λόγια, ένα μεγάλο μηχάνημα (κρεβάτι) με ιμάντες, ελατήρια και ράβδους που χρησιμοποιούνται για την ενίσχυση των μυών σας μέσα από μια σειρά ασκήσεων με βάση την κλασική τεχνική Pilates.

Το Reformer φαίνεται τρομακτικό, αλλά σίγουρα δεν είναι, αντιθέτως περνάει το καθημερινό πρόγραμμα προπόνησης σε άλλο επίπεδο. Το Reformer είναι ακριβώς εκεί για να «σας δυναμώσει, να βοηθήσει στην μείωση του σωματικού σας βάρους και να βοηθήσει στην ενίσχυση του πυρήνα και των άκρων σας». Υπάρχουν εκατοντάδες ασκήσεις που έχουν σχεδιαστεί για το reformer, γι ‘αυτό είναι εκπληκτικά ευπροσάρμοστο.

Ας πάρουμε μια ιδέα από ένα μικρό πρόγραμμα pilates reformer που μας προτείνει η personal trainer κ. Σοφία Περδίκη.

Προσοχή: Να ζητάτε πάντα την βοήθεια ενός ειδικού, είναι από τις προπονήσεις που δεν θα σας προτείνουμε να κάνετε ποτέ μόνοι.

Άσκηση 1η

Εκτάσεις τρικεφάλων – 10 επαναλήψεις σε κάθε πλευρά.

Άσκηση 2η

Πιέσεις τρικεφάλων με τεντωμένο χέρι – 10 επαναλήψεις σε κάθε πλευρά.

Άσκηση 3η

Άρσεις της λεκάνης με τεντωμένα πόδια – 10 επαναλήψεις.

Άσκηση 4η

Από σανίδα σπρώχνουμε το κρεβάτι προς τα εμπρός τεντώνοντας τα χέρια. Κρατάμε τον κορμό σταθερό – 10 επαναλήψεις.

 

Δείτε το βίντεο με το πλήρες πρόγραμμα

 

 

Η Σοφία Περδίκη είναι personal trainer και certified Pilates Instructor με ιδιαίτερη εμπειρία στην εκγύμναση ασκουμένων με νευροκινητικά προβλήματα. Είναι απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Σχολής AF Studies. Έχει εργαστεί για περισσότερο από δεκαπέντε χρόνια ως γυμνάστρια σε σχολεία και εκπαιδευτήρια πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ενώ το 2008 δημιούργησε το στούντιο φυσικής αγωγής και ειδικών γυμναστικών Complete Training by Sophia που προσφέρει εξειδικευμένα προγράμματα άσκησης, προγράμματα pilates, pilates reformer και ολοκληρωμένα προγράμματα fitness πάντοτε με προσωπική επίβλεψη από την ίδια ή τους συνεργάτες της.