Μερικές φορές είναι εύκολο να ξεχάσουμε πόσο απλό είναι να βάλουμε τη γυμναστική στην καθημερινότητα μας, έστω και για λίγο. Δεν χρειάζονται τεχνολογικά θαύματα ή περίεργα μηχανήματα που πρέπει να έχουμε πάντα πρόσβαση σε αυτά.

Απλά πρέπει να ωθούμε το σώμα μας λίγο περισσότερο από ό,τι συνηθίζουμε και ένας εξαιρετικός τρόπος για να γίνει αυτό είναι να τραβήξουμε ένα ελαστικό κομμάτι (λάστιχο γυμναστικής) προς διάφορες κατευθύνσεις σύμφωνα με τον personal trainer κ. Γιάννη Μπούλια.

Οι ιμάντες αντίστασης είναι φθηνή και αποτελεσματική λύση με τεράστια ποικιλία ασκήσεων – πιθανώς πολύ πιο αποτελεσματικές από ό,τι νομίζετε. Ενώ όσοι θέλουν να πάρουν μυικό όγκο μπορεί να μην τον αποκτήσουν με τα λάστιχα, εντούτοις είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για την αύξηση της δύναμης και την τόνωση των μυών.

Μπορείτε επίσης να τα χρησιμοποιήσετε για υψηλής έντασης άσκηση – HIIT workouts – εάν θέλετε να βελτιώσετε την καρδιαγγειακή σας ικανότητα και για να κάψετε θερμίδες.

Οι ιμάντες αντίστασης είναι επίσης μια εύκολη φορητή μορφή εξοπλισμού γυμναστικής. Αποθηκεύονται εύκολα και μπορείτε να τους χρησιμοποιήσετε σε μια προπόνηση οπουδήποτε όπως π.χ. σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου, όπως θα κάνατε στο δωμάτιο ή σε ένα γυμναστήριο.

Η συνολική διάρκεια της προπόνησης είναι περίπου 15 λεπτά με αποτελέσματα άκρως εντυπωσιακά.

Κάθε κύκλος περιλαμβάνει πέντε ασκήσεις.

Αρχάριοι: Δύο κύκλοι
Μεσαίας φυσικής κατάστασης: Τρεις κύκλοι
Προχωρημένοι: Τέσσερις κύκλοι

Μεταξύ των κύκλων κάνετε διάλειμμα ενός λεπτού.

 

Squat με αντίσταση – 30″

Άρσεις χεριών εμπρός – 30″

Ανεβάζω χέρια με τους αγκώνες ψηλά – 30″

Κάμψεις δικεφάλων – 30″

Κοιλιακοί με άρση κορμού – 30″

Δείτε εδώ ολόκληρο το πρόγραμμα Band workout 

 

Ο Γιάννης Μπούλιας είναι personal trainer με εμπειρία στην εκγύμναση αθλητών ομαδικών, αλλά και ατομικών αθλημάτων. Είναι απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ Αθηνών και έχει ειδικότητα στο ποδόσφαιρο. Έχει εργαστεί για περισσότερο από δέκα χρόνια ως ομαδάρχης σε αθλητικά καμπ,ως προπονητής σε αθλητικές ομάδες μικρών ηλικιών, αλλά και ως γυμναστής σε σχολεία και εκπαιδευτήρια προσχολικής αγωγής, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Το 2014 ξεκίνησε να εργάζεται στο στούντιο φυσικής αγωγής και ειδικών γυμναστικών Complete Training by Sophia που προσφέρει εξειδικευμένα προγράμματα άσκησης με χρήση σωματικού βάρους, προγράμματα pilates reformer και ολοκληρωμένα προγράμματα fitness πάντοτε με προσωπική επίβλεψη από τον ίδιο ή τους συνεργάτες του.