Στην γυμναστική δεν χρειαζόμαστε σχεδόν καθόλου εξοπλισμό για να αποκτήσουμε καλή φυσική κατάσταση. Μπορούμε να κάνουμε πολλές προπονήσεις βασισμένες στο βάρος του σώματος μας και όταν χρειαζόμαστε εξοπλισμό μπορούμε να βρούμε κάτι απλό και εύκολα προσβάσιμο. Ένα από τα αγαπημένα κομμάτια του εξοπλισμού μας είναι ένα ξύλινο κιβώτιο, όπως μας λέει ο personal trainer κ. Γιάννης Μπούλιας.

Ένα ξύλινο κιβώτιο (ή ισοδύναμη πλατφόρμα από καουτσούκ) είναι ένα φοβερό κομμάτι για την προπόνηση σας, επειδή είναι σχεδόν άφθαρτο, θα διαρκέσει μια ζωή και υπάρχει πραγματικά ατελείωτος αριθμός ασκήσεων για να το χρησιμοποιήσετε για να βελτιώσετε τη δύναμη και την αντοχή σας.

Δεν υπάρχει πρόσβαση σε κουτί; Μην ανησυχείτε, απλώς δημιουργήστε το! Ένας ψηλός πάγκος ή ακόμα και μια σκάλα συνήθως λειτουργεί μια χαρά ως υποκατάστατο. Απλά βεβαιωθείτε ότι αυτό που θα χρησιμοποιήσετε θα είναι κάτι σταθερό (αποφύγετε καρέκλες), ειδικά αν κάνετε άλματα πάνω τους για να μην τραυματιστείτε.

Ακολουθήστε το πρόγραμμα Plyo Box που προτείνει ο personal trainer κ. Γιάννης Μπούλιας και λάβετε υπόψη ότι ένας κύκλος προπόνησης αντιστοιχεί και στις τέσσερις ασκήσεις που θα δείτε παρακάτω. Ακόμη, κάθε άσκηση διαρκεί 30″. Αν είστε αρχάριοι κάντε δύο κύκλους, αν είστε μέτριας φυσικής κατάστασης κάντε τρεις κύκλους και αν είστε προχωρημένοι κάντε τέσσερις. Ανάμεσα σε κάθε κύκλο μεσολαβεί ένα λεπτό (60″) ξεκούρασης.

Άσκηση 1η

Ανεβαίνουμε με το ένα πόδι πάνω στο κουτί για 30″ και μετά ανεβαίνουμε με το άλλο για άλλα 30″.

Άσκηση 2η 

Κάνουμε άλματα πάνω στο κουτί για 30″.

Άσκηση 3η 

Σε στήριξη με τα χέρια στο κουτί ακουμπάμε μια τον ένα ώμο μια τον άλλο για 30″.

Άσκηση 4

Με τα πόδια πάνω στο κουτί κάνουμε κάμψεις για 30″.

 

Δείτε το πλήρες πρόγραμμα

 

Ο Γιάννης Μπούλιας είναι personal trainer με εμπειρία στην εκγύμναση αθλητών ομαδικών, αλλά και ατομικών αθλημάτων. Είναι απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ Αθηνών και έχει ειδικότητα στο ποδόσφαιρο. Έχει εργαστεί για περισσότερο από δέκα χρόνια ως ομαδάρχης σε αθλητικά καμπ,ως προπονητής σε αθλητικές ομάδες μικρών ηλικιών, αλλά και ως γυμναστής σε σχολεία και εκπαιδευτήρια προσχολικής αγωγής, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Το 2014 ξεκίνησε να εργάζεται στο στούντιο φυσικής αγωγής και ειδικών γυμναστικών Complete Training by Sophia που προσφέρει εξειδικευμένα προγράμματα άσκησης με χρήση σωματικού βάρους, προγράμματα pilates reformer και ολοκληρωμένα προγράμματα fitness πάντοτε με προσωπική επίβλεψη από τον ίδιο ή τους συνεργάτες του.