Οι ασκήσεις για τους γλουτούς που μας παρουσιάζει η personal trainer κ. Σοφία Περδίκη υπόσχονται να τονώσουν ένα από τα πιο παραμελημένα μέρη του σώματος.

Οι ασκήσεις εκτελούνται σε συνεχόμενη ροή στα πρότυπα της διαλειμματικής προπόνησης.

Ξεκινάμε ξαπλωμένοι στο στρώμα με τα γόνατα λυγισμένα και κάνουμε άρσεις λεκάνης.

Παραμένουμε στην ίδια θέση και συνεχίζουμε τις άρσεις λεκάνης μόνο που αυτή τη φορά τις εκτελούμε έχοντας το πόδι τεντωμένο παράλληλα στο εδαφος και το κρατάμε σταθερό.

Διατηρούμε τη θέση με την λεκάνη ψηλά και κάνουμε εναλλάξ άρσεις ποδιών.

Στη συνέχεια κρατάμε σταθερή τη λεκάνη ψηλά και ανοιγοκλείνουμε τα χέρια ενώνοντας τις παλάμες μπροστά από το στήθος.

Κρατάμε σταθερή τη λεκάνη ψηλά, τα χέρια τεντωμένα με τις παλάμες ενωμένες και ανοιγοκλείνουμε τα γόνατα.

Οι αρχάριοι μπορούν να κάνουν 20 επαναληψεις σε κάθε άσκηση και κάθε πλευρά.

Οι προχωρημένοι μπορούν να κάνουν 20 επαναλήψεις σε κάθε άσκηση και κάθε πλευρά, αλλά επαναλαμβάνουν την προπόνηση 3-4 φορές κάνοντας διάλλειμα ενός λεπτού μεταξύ των workout.

Εάν για οποιονδήποτε λόγο νιώσετε αδιαθεσία ή πόνο κατά την εκτέλεση των ασκήσεων, σταματάτε την προπόνηση και φροντίζετε να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

 

Η Σοφία Περδίκη είναι personal trainer και certified Pilates Instructor με ιδιαίτερη εμπειρία στην εκγύμναση ασκουμένων με νεύροκινητικά προβλήματα. Είναι απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Σχολής AF Studies. Έχει εργαστεί για περισσότερο από δεκαπέντε χρόνια ως γυμνάστρια σε σχολεία και εκπαιδευτήρια πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ενώ το 2008 δημιούργησε το στούντιο φυσικής αγωγής και ειδικών γυμναστικών Complete Training by Sophia που προσφερει εξειδικευμένα προγράμματα άσκησης, προγράμματα pilates, pilates reformer και ολοκληρωμένα προγράμματα fitness πάντοτε με προσωπική επίβλεψη από την ίδια ή τους συνεργάτες της.