Για ποιο λόγο να μην κάνουμε γυμναστική στο σπίτι; «Η γυμναστική και το fitness είναι ιδέα και τις ιδέες μπορείτε να τις εφαρμόζετε παντού», εξηγεί η personal trainer κ. Σοφία Περδίκη.

Το να φτιάξετε ένα μικρό γυμναστήριο στο σπίτι δεν απαιτεί μεγάλο προϋπολογισμό ούτε πολύ διαθέσιμο χώρο. Αποτελεί δε μια βολική επιλογή γυμναστικής. «Αν βαριέστε να τρέχετε στο γυμναστήριο μετά τη δουλειά, δυσκολεύεστε με τη μεταφορά ή δεν θέλετε να χάνετε τον χρόνο σας στις μετακινήσεις, η γυμναστική στο σπίτι είναι η τέλεια λύση για εσάς» επισημαίνει η κ. Περδίκη.

Αν  μπορείτε να βρείτε ένα χώρο 1.5 τετραγωνικού μέτρου μέσα στο σπίτι μπορείτε να εξοπλίσετε ένα «γυμναστήριο» σπιτιού με τα βασικά, με κόστος λιγότερο από πενήντα ευρώ.

Να τονίσουμε ακόμη ότι όλα τα αντικείμενα μπορούν να αποθηκευτούν σε μια ντουλάπα ή κάτω από το κρεβάτι όταν δεν χρησιμοποιούνται. Απλά μην ξεχνάτε ότι είναι εκεί και φροντίστε να τα χρησιμοποιείτε.

Τα πέντε βασικά πράγματα που χρειάζεστε

1. Μια καλή σύνδεση στο internet. Μπορεί να μην έχετε τον γυμναστή σπίτι σας, αλλά μπορείτε να βρείτε πλήθος προγραμμάτων στο διαδίκτυο ανάλογα με το τι θέλετε, τι σας αρέσει κ τι μπορείτε!!

 

 

2. Ένα στρωματάκι γυμναστικής (mat) σας δίνει άνεση κινήσεων και δεν γλιστράτε!

3. Μια μικρή μπάλα Pilates! Υπάρχουν πλήθος ασκήσεων με μπάλες, χάρη στο οποίο αποκτάτε δύναμη, ισορροπία και ευλυγισία

 

4. Ένα ζευγάρι αλτήρες 1-2 κιλών ανάλογα με το επίπεδο της φυσικής σας κατάστασης. Οι αλτήρες ή βαράκια σας  δυναμώνουν και σας βοηθούν να αναπτύξετε την μυική σας μάζα.

5. Ένα λάστιχο γυμναστικής σας  βοηθάει να τονώσετε το μυικό σας σύστημα. Είναι κατάλληλο για ασκήσεις χεριών, ποδιών, ώμων και πλάτης.