Οι περισσότεροι άνθρωποι θέλουν να έχουν το σωστό βάρος. Για λόγους που φαίνονται –το καυτό επί δεκαετίες θέμα του «πως θα βγω στην παραλία» λόγου χάρη- αλλά και γι’ αυτούς που δεν φαίνονται -καλύτερη ποιότητα ύπνου, περισσότερη αντοχή, καλύτερες επιδόσεις σε ό, τι μας ενδιαφέρει, περισσότερα επιτεύγματα και συνεπώς καλύτερη διάθεση καθημερινά. Επιπλέον, χάνοντας κιλά και διατηρώντας το αποτέλεσμα μειώνουμε σημαντικά τις πιθανότητες για διάφορα πολύ δυσάρεστα νοσήματα, από τα καρδιαγγειακά μέχρι και διάφορες μορφές καρκίνων.
Όταν ξεκινάμε την προσπάθειά μας για ένα όμορφο, υγιές σώμα είναι καλό να τα έχουμε στο μυαλό μας όλα αυτά τα θετικά σενάρια για το τώρα και το αύριο. Η σωστή διατροφή είναι το όχημα για περισσότερη και καλύτερη ζωή.  Παρόλα αυτά, το αποτέλεσμα της δίαιτας δεν κρατάει για πάντα. Τι πρέπει και τι μπορούμε να κάνουμε σε αυτήν την περίπτωση;
Εύλογα η απώλεια βάρους είναι ένα εγχείρημα που ελκύει πολλούς ανθρώπους, ενδιαφέρει σταθερά ακόμα περισσότερους, δυστυχώς όμως δυσκολεύει πολλούς. Ίσως για αυτό 7 στους 10  Έλληνες είναι υπέρβαροι, ενώ το ένα τρίτο από αυτούς είναι παχύσαρκοι. Πως και γιατί όμως μπορεί να συμβαίνει κάτι τέτοιο, αφού σχεδόν όλοι οι άνθρωποι που γνωρίζουμε κάνουν συχνά διατροφή ή δίαιτα και μάλιστα πολλές φορές έχουν αποτέλεσμα;
Είναι επιστημονικά τεκμηριωμένο γεγονός, ότι για να διατηρηθεί η απώλεια βάρους περισσότερο από 2 χρόνια, δεν αρκεί μία προσωρινή προσπάθεια. Αυτό που χρειάζεται είναι η πραγματική αλλαγή στον τρόπο που βλέπουμε τη διατροφή μας. Αυτή η ιδέα ακούγεται εξαιρετικά απλή και εξαιρετικά πολύπλοκη ταυτόχρονα. Γιατί, η αλήθεια είναι, ότι η διατροφή είναι πολλά περισσότερα από ένα εβδομαδιαίο διαιτολόγιο, ενώ ταυτόχρονα θα πρέπει να είναι κάτι απλό. Πρέπει να ταιριάζει αβίαστα και εύκολα με τον χρόνο που έχει κάθε άνθρωπος στη διάθεσή του. Να ικανοποιεί τις ανάγκες για το οικογενειακό τραπέζι ή τις επαγγελματικές υποχρεώσεις. Να συντονίζεται με τον τρόπο που ψωνίζουμε στο σούπερ μάρκετ και πολλά άλλα.

 


Θέλετε να μάθετε περισσότερα;
Μπορείτε να έχετε όλες τις λύσεις για μία ουσιαστική αλλαγή στη διατροφή σας, σαν να βρίσκεστε στο γραφείο ενός από τους κορυφαίους διαιτολόγους – διατροφολόγους στην Ελλάδα, με ένα κλικ.

Πολύ απλά μέσω του webinar «Λάθη στη διατροφή μας που επηρεάζουν το σωματικό βάρος μας» με τον Αναστάσιο Παπαλαζάρου. Μέσα σε 30’, ο Παπαλαζάρου αναφέρεται, μεταξύ άλλων:

  • Στο ρόλο του συναισθήματος στη διατροφή και τη σχέση του με την παχυσαρκία
  • Στη σωστή διατροφή στο χώρο εργασίας
  • Στο βραδινό γεύμα
  • Στο σχεδιασμό ενός εβδομαδιαίου πλάνου διατροφής
  • Στις επικοινωνιακές τεχνικές που αυξάνουν τη ζήτηση μη επωφελών τροφίμων
  • Στη σημασία της μερίδας και το μύθο της σαλάτας
  • Στη σχέση του χρόνου μπροστά στην οθόνη με την υπερφαγία
  • Στην υπερεκτίμηση των θερμίδων κατά την άσκηση

Δεν θα προσχωρήσουμε άλλο, θα πούμε μόνο ότι το εν λόγω webinar αξίζει να το παρακολουθήσει κάποιος από την αρχή μέχρι το τέλος του, απολύτως δωρεάν. Αρκεί να κάνει εγγραφή εδώ. Διαρκεί 30 λεπτά αλλά θα το έχετε ως οδηγό για όλη την υπόλοιπη ζωή σας.

 

 

Η υγεία είναι στρατηγική
Όπως θα δείτε, τοwebinar αποτελεί καρπό συνεργασίας της Interamerican με την Nutrimed και τους διαιτολόγους – διατροφολόγους της και είναι ανοιχτό για να το παρακολουθήσει όποιος το επιθυμεί, όποτε θέλει, δωρεάν. Εντάσσεται στο πλαίσιο των οικοσυστημάτων υγείας που αναπτύσσει η INTERAMERICAN με σκοπό μέσα από τις καλές συνήθειες στον τρόπο ζωής μας να μπορούμε να ζήσουμε περισσότερο και καλύτερα, με λιγότερη νοσηρότητα. Από την πλευρά της Nutrimed, ο Δρ Αναστάσιος Παπαλαζάρου είναι Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, πτυχιούχος και διδάκτορας του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, αλλά και συγγραφέας. Ασκεί το επάγγελμα από το 1991 και κατά γενική ομολογία είναι ένας άνθρωπος που μπορεί να εμπνεύσει και να λειτουργήσει ως μέντορας των ανθρώπων που θέλουν να χάσουν βάρος. Είναι άλλωστε από τους πρώτους διαιτολόγους στην Ελλάδα που ασχολήθηκε με την επίδραση της τροποποίησης συμπεριφοράς (Behavior modification) στην απώλεια βάρους, κάτι που μπορεί να κάνει τη διαφορά και είναι κάτι που πρέπει να προσέξετε στο webinar.

Τα πρότυπα ομορφιάς αλλά και η επιταγή για μια πιο υγιεινή ζωή, απαλλαγμένη από περιττά κιλά, δημιουργούν προσδοκίες και αποτελούν πρόκληση για το σύγχρονο άνθρωπο. Με περισσότερη γνώση, μπορούμε να έχουμε και να διατηρούμε λιγότερα κιλά.