Το 57% των Γάλλων πάχυνε μετά την έναρξη της καραντίνας στις 17 Μαρτίου, με την αύξηση του βάρους να είναι 2,5 κιλά, κατά μέσο όρο, ανά άτομο.

H έλλειψη σωματικής δραστηριότητας και το άγχος είναι οι βασικότερες αιτίες της αύξησης του βάρους τους , σύμφωνα με έρευνα του ινστιτούτου «Ifop» για λογαριασμό του ιστότοπου «Darwin Nutrition».

Σύμφωνα με την έρευνα, το 56% των ανδρών και το 58% των γυναικών παρατήρησαν αύξηση του βάρους τους: 2,7 κιλά κατά μέσο όρο για τους άνδρες και 2,3 κιλά για τις γυναίκες.

Μεγαλύτερη αύξηση στο βάρος τους παρατήρησαν οι άνεργοι και τα άτομα χαμηλότερης μόρφωσης, όπως και τα ζευγάρια με παιδιά σε σχέση με τους εργένηδες.

Εξαιτίας της καραντίνας, το 42% των ερωτηθέντων απάντησε ότι «είχαν ένταση ή έντονες συζητήσεις» με τους συντρόφους τους για τον καταμερισμό των εργασιών σχετικά με την προετοιμασία των γευμάτων, ενώ το 41% είχε διαφωνίες για το μενού.

Στα ζευγάρια κυρίως οι γυναίκες ήταν αυτές που ετοίμαζαν τα γεύματα, με το 71% των Γαλλίδων να δηλώνει ότι προετοίμασε τα περισσότερα γεύματα, ενώ μόνο το 21% των ανδρών συμμετείχε περισσότερο στη διαδικασία της μαγειρικής σε σχέση με πριν από το «lockdown».

Επίσης το 42% δήλωσε ότι αφιέρωσε περισσότερο χρόνο στην προετοιμασία των γευμάτων.

Μετά την άρση του lockdown περισσότεροι από τους μισούς (56%) σκοπεύουν να τρώνε πιο προσεκτικά, όμως μόνο το 18% σκοπεύει να κάνει δίαιτα.

Η έρευνα αυτή διενεργήθηκε online σε δείγμα 3.045 ενηλίκων.

Ειδήσεις σήμερα:

Παραλίες: Γέμισαν από κόσμο σε Βουλιαγμένη, Καβούρι και Λούτσα

Ράγισαν καρδιές για τα θύματα της Marfin: Η συγκίνηση Σακελλαροπούλου και το «ποτέ ξανά» του Μητσοτάκη

Πρώτο θέμα ξανά η χώρα σε γερμανικό μέσο: «Ξαφνικά πιθανές οι διακοπές στην Ελλάδα!»