Ερώτηση:

Λόγω άγχους που μου προκαλούν τα οξυμένα οικονομικά προβλήματα, κατ’ ουσία δραματική έλλειψη χρημάτων, κατέφυγα σε ψυχίατρο, που μου σύστησε στην αρχή τα Buspar και κατόπιν τα Ladose, αλλά με πενιχρά αποτελέσματα! Τελικά υπάρχει κάτι αποτελεσματικό;

Η κυρία Αναστασία Λεμονή, MSc, Ψυχολόγος, Επιστημονική Συνεργάτις Τμήματος Ψυχολογίας  ΥΓΕΙΑ (μέλος του Hellenic Healthcare Group) απαντά:

Το πρώτο βήμα που θα σας πρότεινα να κάνετε είναι να επικοινωνήσετε με τον Ιατρό που σας χορήγησε τη συγκεκριμένη φαρμακευτική αγωγή. Εκείνος είναι που μπορεί να σας κατευθύνει και να σας προτείνει εναλλακτικές.

Συχνά, η σκέψη ότι δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις οικονομικές μας υποχρεώσεις προκαλεί έντονο άγχος και κατά συνέπεια αγχώδη συμπτωματολογία, η οποία μας καθιστά πιθανόν δυσλειτουργικούς.

Τόσο η φαρμακευτική αγωγή, όσο και η διαδικασία της Ψυχοθεραπείας αποτελούν αποτελεσματικούς τρόπους αντιμετώπισης, είτε μεμονωμένα, είτε συνδυαστικά. Αυτό κρίνεται κάθε φορά απ’ τη συμπτωματολογία του θεραπευόμενου. Η Ψυχοθεραπεία θα σας βοηθήσει να αναπτύξετε δεξιότητες και τεχνικές διαχείρισης άγχους. Τέλος, υπάρχουν αρκετές επιλογές, τόσο ιδιωτικού, όσο και δημόσιου φορέα.