Με στόχευση την ευρεία συμμετοχή των ειδικευμένων αλλά και των ειδικευόμενων Ελλήνων χειρουργών ενδοκρινών αδένων, την επιμόρφωσή τους στις σύγχρονες διαγνωστικές και θεραπευτικές προσεγγίσεις των παθήσεων ενδοκρινών αδένων αλλά και την ανταλλαγή γνώσης με τους Τούρκους συναδέλφους τους ξεκινά την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου – και ολοκληρώνεται την Κυριακή 24 Νοεμβρίου- το 16ο Πανελλήνιο Συνέδριο Χειρουργικής Ενδοκρινών Αδένων στην Αθήνα (ξενοδοχείο Hilton).

Οι ασθενείς με παθήσεις στο θυρεοειδή, τους παραθυρεοειδείς, τα επινεφρίδια και την ενδοκρινική μοίρα του παγκρέατος θα βρεθούν στο «μικροσκόπιο» έγκριτων επιστημόνων οι οποίοι θα αναπτύξουν σε όλο τους το εύρος τόσο τα διαγνωστικά όσο και τα θεραπευτικά μέσα που έχουν στη διάθεσή τους.

O πρόεδρος του Συνεδρίου και καθηγητής Χειρουργικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Δημήτρης Λινός

«Τα θέματα που επιλέξαμε για το 16ο Πανελλήνιο Συνέδριο Χειρουργικής Ενδοκρινών Αδένων ενδιαφέρουν όλους μας. Πέραν όμως από τα θέματα και τους έγκριτους παρουσιαστές τους απαιτείται η δυναμική συμμετοχή όλων μας, και των παλαιών μελών της Εταιρείας, αλλά κυρίως των ειδικευόμενων και νέων χειρουργών. Στους δύσκολους καιρούς που περνάμε στη χώρα μας, η μόνη διέξοδος και πορεία προς το καλύτερο είναι η προσωπική αλλά και κοινή μας πρόοδος για να γίνουμε καλύτεροι χειρουργοί τόσο για τους εαυτούς μας όσο και τους ασθενείς μας» αναφέρει ο πρόεδρος του Συνεδρίου και καθηγητής Χειρουργικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Δημήτρης Λινός.

Βασικός στόχος του 16ου συνεδρίου, που διοργανώνει η Ελληνική Εταιρία Χειρουργικής Ενδοκρινών Αδένων, αποτελεί και εφέτος η επικοινωνία με γιατρούς ειδικευμένους στις παθήσεις ενδοκρινών αδένων από το εξωτερικό. Στο εφετινό Συνέδριο η ανταλλαγή επιστημοσύνης και τεχνογνωσίας θα γίνει μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων, που έχουν προσκληθεί. « Επιλέξαμε αυτή τη χρονιά αυτή να προσκαλέσουμε τους Τούρκους συναδέλφους μας Χειρουργούς Ενδοκρινών Αδένων σε συνέχεια της επιστημονικής φιλίας και συνεργασίας που χρονολογείται από πολλά χρόνια» επισημαίνει ο κ. Λινός.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το προεδρείο του συνεδρίου με τους εξής τρόπους:

E-mail Συνεδρίου: info@16eexea2019.gr, Επιστημονική Γραμματεία: scientific@16eexea2019.grwww.16eexea2019.gr