Δεκάδες μητέρες όλων των ηλικιών βρέθηκαν το πρωί της Κυριακής στον αύλειο χώρο του δημαρχιακού μεγάρου για να θηλάσουν δημοσίως τα μωράκια τους, στο πλαίσιο του 10ου πανελλαδικού ταυτόχρονου θηλασμού, που διοργανώνει και φέτος η ομάδα Θεσσαλονίκης Πανελλήνιου Δικτύου Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Θηλασμού και Μητρότητας.

Σύμφωνα με το thestival.gr, μανούλες και μπαμπάδες με τα μωρά τους έφτασαν από νωρίς στο δημαρχείο όπου πραγματοποιούνταν δραστηριότητες για τα παιδιά. Οι μικροί φίλοι έπλασαν κατασκευές με πηλό, έφτιαξαν χειροτεχνίες, ενώ οι κλόουν από τα ανεμοσκορπίσματα φρόντισαν να διασκεδάσουν μικρούς και μεγάλους. Οι οικογένειες που βρέθηκαν στην γιορτή γλυκάθηκαν με μπεζέδες που μοιράστηκαν.

«Ξεκίνησε ως μια ανάγκη των μαμάδων να κάνουν ένα άνοιγμα στην κοινωνία και να πουν ότι ο θηλασμός δημοσίως δεν είναι ταμπού αλλά είναι κάτι πολύ φυσιολογικό. Μέσα σε αυτά τα χρόνια έχουμε κάνει πολύ μεγάλο άλμα, έχουμε αλλάξει πολύ την κοινωνία», ανέφερε η Πόλη Κούλα από το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Θηλασμού.

Εκδηλώσεις δημόσιου θηλασμού θα πραγματοποιηθούν σε περισσότερες από 50 πόλεις της Ελλάδας από τις κατά τόπους εθελοντικές ομάδες υποστήριξης, μέλη του Πανελλήνιου Δικτύου Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Θηλασμού και Μητρότητας.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από το event

Δημόσιος θηλασμός και στα Ιωάννινα

Πανέμορφες εικόνες χάρισαν δεκάδες μαμάδες που θήλασαν δημόσια τα μωρά τους, στο θεατράκι της Σκάλας στα Ιωάννινα, και μαζί με τα παιδιά τους έλαβαν μέρος σε δραστηριότητες που έγιναν.

Σύμφωνα με το Epiruspost, Πρόκειται για μία εκδήλωση που πραγματοποιείται κάθε χρόνο, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού.

Παρόμοιες δράσεις έγινε σε αρκετές ελληνικές πόλεις, με τον Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας να στέλνει το μήνυμα ότι οι μαμάδες δεν πρέπει να ντρέπονται να θηλάσουν το παιδί τους δημόσια. Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού καθιερώθηκε από την WABA (Παγκόσμια Συμμαχία για Δράση στο θηλασμό), τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και τη UNICEF το 1992.