Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» αγκαλιάζει τα παιδιά και τις οικογένειες του Έβρου, από τα ακριτικά Δίκαια και τον Κυπρίνο έως και την Αλεξανδρούπολη με ένα πρόγραμμα δράσεων που ξεκίνησαν το Νοέμβριο και ολοκληρώνονται τον Οκτώβριο του 2019.

Με στόχο τη δημιουργία ίσων ευκαιριών για τα παιδιά και τους νέους, η Ένωση ενισχύει υποδομές υγείας και εκπαίδευσης και εκπαιδεύει σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και δήμους, τον πληθυσμό στους συγκεκριμένους τομείς.

Οι δράσεις του «Μαζί για το Παιδί» έχουν ολιστικό χαρακτήρα δίνοντας με αυτόν τον τρόπο ιδιαίτερη βαρύτητα στα παιδιά και τις οικογένειες της ακριτικής περιοχής της χώρας μας. Μέσω των παρακάτω αναφερόμενων δραστηριοτήτων υπολογίζεται ότι υποστηρίχθηκαν περισσότερα από 1.700 παιδιά καθώς και οι οικογένειές τους.

Δωρεά εξοπλισμού σε 32 εκπαιδευτικές μονάδες στον Έβρο

Η Ένωση κάλυψε εξολοκλήρου τις πάγιες εκπαιδευτικές ανάγκες 32 εκπαιδευτικών μονάδων των δήμων Σουφλίου, Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας, ενισχύοντας μεταξύ άλλων παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, δημοτικές βιβλιοθήκες, καθώς και κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών στην ευρύτερη περιοχή.

Στο πλαίσιο της δωρεάς, προσέφερε συγκεκριμένα περισσότερα από 2.600 τεμάχια εξοπλισμού, όπως διαδραστικούς πίνακες, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τεχνολογικό, αθλητικό και εκπαιδευτικό εξοπλισμό, βιβλία, χάρτες, παιχνίδια εσωτερικού και εξωτερικού χώρου καθώς και έπιπλα.

Η ανάπλαση του ιστορικού Καραθεοδώρειου Δημοτικού Σχολείου στη Νέα Βύσσα Ορεστιάδας

Στο πλαίσιο της ίδιας δράσης, η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» επισκεύασε χώρους του Καραθεοδώρειου Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου στη Νέα Βύσσα, Ορεστιάδας, στο οποίο φοιτούν περισσότεροι από 90 μαθητές. Παράλληλα, εξόπλισε τη Σχολική Βιβλιοθήκη του Δημοτικού με 270 τίτλους βιβλίων και ανακαίνισε τα γήπεδα μπάσκετ και βόλεϋ του σχολείου.

Δράσεις εκπαίδευσης και ενημέρωσης

Στο Σουφλί, το Διδυμότειχο, την Αλεξανδρούπολη και στο χωριό Κυπρίνος Ορεστιάδας σε συνεργασία με τους δήμους και τις τοπικές αρχές θα υλοποιηθούν δωρεάν ψυχοεκπαιδευτικά σεμινάρια, ατομικές και ομαδικές συνεδρίες από το επιστημονικό προσωπικό της Γραμμής 115 25 και του Συμβουλευτικού Κέντρου του «Μαζί για το Παιδί», καθώς και από εξωτερικούς επιστημονικούς συνεργάτες σε κρίσιμα θέματα που αφορούν τους γονείς, εκπαιδευτικούς και εφήβους, όπως «Διαχείριση θυμού», «Επικοινωνία στην οικογένεια», «Παιδί και internet», «Ψυχο – κοινωνικά προβλήματα παιδιών και εφήβων με νεύρο – αναπτυξιακές διαταραχές». Επίσης, θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια art therapy σε παιδιά δημοτικού και γυμνασίου και ψυχοεκπαιδευτικό σεμινάριο σε παιδιά γυμνασίου.

Δωρεά εξοπλισμού για νεογνά στα νοσοκομεία Αλεξανδρούπολης και Διδυμοτείχου

Στο πλαίσιο της δράσης έχουν επίσης παραδοθεί στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Έβρου δύο αναπνευστήρες και δύο θερμοκοιτίδες και στο Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου ένα αναίμακτο χολερυθρινόμετρο για βρέφη. Μια προσφορά ζωής και ιδιαίτερης σημασίας για τις ανάγκες του τοπικού πληθυσμού.