«Μέρα με τη νύχτα απέχουν οι απόψεις των πολιτών, από αυτές της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, για την ιατρική περίθαλψη στην Ελλάδα του 2019» τόνισε σε συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Νίκος Νίτσας στο πλαίσιο της παρουσίασης της καθιερωμένης έρευνας για την Υγεία -για έβδομη συνεχόμενη χρονιά την ίδια περίοδο- που πραγματοποιεί για λογαριασμό του συλλόγου η εταιρεία δημοσκοπήσεων «to the point».

Ο κ. Νίτσας επεσήμανε ότι σύμφωνα με τις απαντήσεις που έδωσαν οι ερωτηθέντες «τα δύο τελευταία χρόνια η ποιότητα των υπηρεσιών έχει χειροτερέψει κατά 65,2% παρά τις επίμονες και συνεχείς διαβεβαιώσεις της ηγεσίας του Υπουργείου ότι έχει βελτιωθεί»

Ενδεικτικό ερώτημα της έρευνας του ΙΣΘ

Η έρευνα αναδεικνύει κι άλλα στοιχεία, όπως ότι «η υποχρεωτική επίσκεψη στον οικογενειακό γιατρό, μέσω ασφαλιστικού φορέα, θα δυσκολέψει την υπάρχουσα κατάσταση», επεσήμανε ο αντιπρόεδρος του Ι.Σ.Θ. Νίκος Μπάτζιος και ότι «ποσοστό 68,4% δεν έχει εγγραφεί στον οικογενειακό γιατρό ενώ ποσοστό 67,6% δεν γνωρίζει τι είναι οι ΤΟΜΥ – Τοπικές Μονάδες Υγείας». Την ίδια ώρα «το κόστος των ιατρικών υπηρεσιών τα τελευταία χρόνια θεωρεί ότι έχει αυξηθεί κατά 45,6%.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι πολίτες επισκέπτονται κυρίως ιδιωτικά ιατρεία, στη συνέχεια νοσοκομεία και συμβεβλημένους γιατρούς του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. , ιδιωτικά νοσοκομεία και τέλος τις ΠΕΔΥ.

Δείτε αναλυτικά όλα τα ερωτήματα και τις απαντήσεις που προέκυψαν από την έρευνα πατώντας εδώ.