Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος, τίμησε την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019, τους νοσηλευτές, οι οποίοι πρόσφεραν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους, κατά τη διάρκεια της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι, Αττικής το καλοκαίρι του 2018, με ανιδιοτέλεια, ήθος και αλτρουισμό, με σκοπό την προστασία της Δημόσιας Υγείας του πληθυσμού.

Στη λιτή τελετή, η οποία πραγματοποιήθηκε στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων, απονεμήθηκαν Έπαινοι στους νοσηλευτές μέλη της Ε.Ν.Ε. από το Κ.Υ. Ραφήνας, Κ.Υ. Σπάτων, Κ.Υ. Νέας Μάκρης, Γ.Ν.Α. «ο Ευαγγελισμός», Γ.Ν.Α. «Σισμανόγλειο», Γ.Ν.Ε. «Θριάσιο», Ιασώ Παίδων, ενώ τιμήθηκε και ο Νοσηλευτής κ. Ευάγγελος Παπαδάκης από Γ.Ν.Η. «Βενιζέλειο», ο οποίος προσέφερε τις υπηρεσίες του, ερχόμενος κάθε Σαββατοκύριακο από το Ηράκλειο Κρήτης, συνεισφέροντας στο δύσκολο έργο των επαγγελματιών υγείας.

Οι τιμώμενοι Νοσηλευτές, μοιράστηκαν τις σκέψεις και τα βιώματα τους μέσα από ολιγόλεπτες αφηγήσεις, στις οποίες μετέφεραν ρεαλιστικά, τις ψυχοπιεστικές συνθήκες κάτω από τις οποίες παρείχαν τις υπηρεσίες τους, αλλά και το ιδιαίτερο συναισθηματικά φορτισμένο περιβάλλον το οποίο είχε διαμορφωθεί από τους πολίτες, οι οποίοι μέσα σε πνεύμα αμοιβαίας κατανόησης και συμπόνιας προς τους πληγέντες συμπολίτες τους, διευκόλυναν το έργο των επαγγελματιών υγείας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο και οι 40.000 Νοσηλευτές μέλη της Ε.Ν.Ε., εκφράζουν το μέγιστο θαυμασμό και απονέμουν τα εύσημα, στους συναδέλφους Νοσηλευτές για την καθοριστική συμβολή τους, στην υπεράσπιση της ανθρώπινης ζωής και την προστασία της υγείας των συμπολιτών μας. Τέτοιες συμπεριφορές αποδεικνύουν εμπράκτως την ομοψυχία των Νοσηλευτών και αποδεικνύουν περίτρανα τη σημασία: «Η Ισχύς εν τη Ενώσει».