Την επίσπευση της διαδικασίας έγκρισης του πειραματικού εμβολίου για την νόσο Covid-19 που αναπτύσσει η φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca Plc σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, ώστε να χρησιμοποιηθεί στις ΗΠΑ πριν από τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου εξετάζει η αμερικανική κυβέρνηση, σύμφωνα με την εφημερίδα Financial Times.

Μία επιλογή που εξετάζεται από την κυβέρνηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ είναι να χορηγήσει η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) «κατεπείγουσα έγκριση χρήσης» τον Οκτώβριο στο εμβόλιο αυτό, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε, την προηγούμενη ημέρα, χωρίς να παράσχει κάποια απόδειξη, ότι το «βαθύ κράτος» της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) εργάζεται με σκοπό να καθυστερήσει τις κλινικές δοκιμές για τα εμβόλια κατά της Covid-19 μέχρι τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Σε ανάρτησή του στο Twitter ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος έγραψε ότι το βαθύ κράτος ή «κάποιος» στην FDA δυσκολεύει τις φαρμακευτικές εταιρείες να στρατολογήσουν εθελοντές για τις κλινικές δοκιμές των εμβολίων και των θεραπειών για τον κορωνοϊό.

Ειδήσεις σήμερα

Αρνητικό ρεκόρ με 284 νέα κρούσματα κορωνοϊού

Εκτακτα μέτρα και στη Λέσβο – Στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές το νησί