Αντιμέτωποι με πρόστιμα θα είναι εκείνοι που θα συμμετέχουν σε συγκεντρώσεις, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα.

Ο Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, δήλωσε ότι «εμείς καλέσαμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις και τα σωματεία να καταλάβουν ότι το συμφέρον της εργασίας είναι η έξοδος από την κρίση, η επιστροφή στην κανονικότητα, ο περιορισμός της ύφεσης. Στο πλαίσιο αυτό είναι σαφές ότι οι συναθροίσεις μπορούν να μας πάνε πίσω».

Ερωτηθείς για τη στάση της ΕΛ.ΑΣ την Πρωτομαγιά, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι είναι επόμενο να επιβάλλει πρόστιμα, σημειώνοντας ότι «δεν επιτρέπονται οι συναθροίσεις, όποιος συμμετέχει παραβιάζει τον νόμο». Σχετικά με το ενδεχόμενο διαδηλωτές να χρησιμοποιήσουν την επιλογή 6 (για σωματική άσκηση) με SMS στο 13033 για να αποφύγουν τα πρόστιμα, ο Στέλιος Πέτας απάντησε:

«Αυτό είναι επιχειρησιακό θέμα της αστυνομίας. Η δική μας δουλειά είναι να επισημάνουμε ότι δεν επιτρέπονται οι συναθροίσεις. Το πολιτικό μήνυμα της ημέρας είναι ότι θέλουμε να προστατεύσουμε τον κόσμο της εργασίας. Αυτό θα γίνει διατηρώντας την ύφεση στα “ρηχά”.»

Ειδήσεις σήμερα:

Η τραγωδία… Covid-19 συνεχίζεται στις ΗΠΑ: Πάνω από 2.000 νεκροί για 3η συνεχόμενη μέρα