Πανελλαδική εκστρατεία υλοποιεί η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία για την αγορά και δωρεάν διάθεση ειδικών μασκών σε ογκολογικούς ασθενείς, οι οποίοι βρίσκονται υπό θεραπεία.

Οι ογκολογικοί ασθενείς κατά τη διάρκεια των θεραπειών τους, αλλά και για αρκετό διάστημα μετά από αυτές, είναι ιδιαίτερη ευάλωτοι στις λοιμώξεις, καθώς το ανοσοποιητικό τους σύστημα έχει επηρεαστεί αρνητικά, όπως και η γενική κατάσταση τους. Οι άνθρωποι αυτοί είναι υποχρεωμένοι να επισκέπτονται τακτικά τα νοσοκομεία και τους γιατρούς τους, να χρησιμοποιούν διάφορα μεταφορικά μέσα για την κίνηση τους και να διαβιούν συχνά με μεγάλο αριθμό οικείων τους.

Επίσης, οι άνθρωποι αυτοί έχουν ανάγκη να «βγουν λίγο έξω», να απολαύσουν τον καλό καιρό, ένα περίπατο, μία μικρή εκδρομή και γενικά να συνεχίσουν να είναι ενεργά μέλη της κοινωνίας, να έχουν το δικαίωμα και αυτοί της αναψυχής ή της εργασίας (όταν και εφόσον το μπορούν).

«Για αυτούς τους ανθρώπους λοιπόν, οργανώσαμε την εκστρατεία συλλογής χρημάτων, είτε με ένα απλό τηλεφώνημα στο 19858 (που εισφέρει 2 ευρώ), είτε μέσω πληρωμής στο PayPal ή στο VivaWallet ή στον τραπεζικό λογαριασμό μας (οποιουδήποτε ποσού επιθυμεί ο δωρητής) στο νέο διαδικτυακό μας ιστότοπο: cancerhellas.org», εξηγεί ο πρόεδρος της ΕΑΕ, Ευάγγελος Φιλόπουλος.

Οι μάσκες θα αγοραστούν από ελληνική επιχείρηση και θα διατεθούν σε συνεργασία με τους υγειονομικούς φορείς στους ασθενείς που τις έχουν ανάγκη.

Σύμφωνα με την ΕΑΕ, υπολογίζεται ότι, 70.000 περίπου συμπατριώτες μας προσβάλλονται από κάποια μορφή καρκίνου κάθε χρόνο και ένα πολύ μεγάλο ποσοστό εξ αυτών θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, μία σειρά από χημειοθεραπείες ή/και ακτινοθεραπείες, ιατρικές παρεμβάσεις που διαρκούν μήνες και οι οποίες μπορούν να έχουν αρνητικές επιπτώσεις εκτός από το ανοσοποιητικό και σ’ άλλα όργανα, όπως στην καρδιά, στους πνεύμονες, στο ήπαρ, στα νεφρά, στα περιφερικά νεύρα κ.λ.π. Με άλλα λόγια, ο ογκολογικός ασθενής υποβάλλεται σε θεραπείες που επηρεάζουν όχι μόνο τον καρκίνο, αλλά και όλο τον οργανισμό του.

«Επομένως, αποτελεί υποχρέωση μας να προφυλάξουμε αυτούς τους ανθρώπους δωρίζοντας τους τις ειδικές μάσκες (αφού εκτός από την σωματική ταλαιπωρία, αυτοί οι άνθρωποι έχουν υποστεί και ανάλογη οικονομική)», σημειώνει ο κ. Φιλόπουλος.

Η ΕΑΕ δημιούργησε και τον επίσημο ιστότοπό της, www.cancerhellas.org, ώστε να παρέχει πλήρη ενημέρωση σε όλους τους Έλληνες αναφορικά με τον καρκίνο. Ενώ προς διευκόλυνση της επικοινωνίας δημιούργησε και ένα podcast, όπου οι επικοινωνούντες θα ακούν τις απαντήσεις που δίνουν έγκριτοι επιστήμονες, ενώ παράλληλα θα λειτουργήσει και ως ένα είδος ραδιοφωνικού σταθμού με ειδήσεις, ανακοινώσεις, σχολιασμούς και συνεντεύξεις.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: Γιατί είναι πιο απειλητικός για τους μεγαλύτερους σε ηλικία

Εύσημα από ΗΠΑ: Ο Άντονι Φάουτσι αναγνωρίζει τον ρόλο της Ελλάδας στις δοκιμές για το Remdesivir