Kραδαίνοντας πλακάτ με τις φωτογραφίες των νοσοκόμων που ηττήθηκαν από τον COVID-19, μέλη της Εθνικής Ένωσης Νοσοκόμων των ΗΠΑ διατράνωσαν την αντίθεσή τους έξω από τον Λευκό Οίκο ζητώντας από την αμερικανική κυβέρνηση να τους διανείμει προστατευτικό εξοπλισμό όπως αναπνευστήρες, ειδικές στολές, γάντια και χειρουργικές μάσκες καθώς φροντίζουν ασθενείς με κορωνοϊό εκθέτοντας άμεσα τον εαυτό τους.

«Είμαστε εδώ γιατί οι συναδέλφοί μας πεθαίνουν», δηλώνει η νοσηλεύτρια Έρικα Τζόουνς από το «Washington Hospital Center». Αλλά αισθανόμαστε σαν μάρτυρες, νιώθουμε σαν να είμαστε στο πεδίο της μάχης χωρίς να έχουμε τίποτα», είπε. «Και νομίζω ότι τώρα πρέπει να δώσουμε μεγαλύτερη προσοχή σε αυτό που βιώνουν οι νοσοκόμες και οι γιατροί όπως και οι άλλοι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας».

Έξι εβδομάδες μετά την πανδημία COVID-19, οι νοσοκόμες «δεν είναι προστατευμένες ακόμη κι όταν φροντίζουν ύποπτα κρούσματα ή ασθενείς με COVID-19», δήλωσε ο Αμιρά Σεγκέρια, δικηγόρος της Εθνικής Ένωσης Νοσοκόμων σε συνέντευξή του στο αμερικανικό δίκτυο «CBS News».
«Οι νοσοκόμες αρρωσταίνουν και οι νοσοκόμες πεθαίνουν, η κυβέρνηση και το Κογκρέσο έχουν αποτύχει», προσθέτει.

Οι νοσοκόμες που έστειλαν το δικό τους μήνυμα στην αμερικανική κυβέρνηση φώναξαν δυνατά έξω από τον Λευκό Οίκο τα ονόματα των 50 συναδέλφων τους που μέχρι τώρα έχουν χάσει των ζωή τους από επιπλοκές του Covid- 19. Μολύνθηκαν με τον ιό εν ώρα καθήκοντος επειδή δεν είχαν τον απαιτούμενο ιατρικό εξοπλισμό.

Απαριθμώντας 150.000 μέλη, η «National Nurses United» είναι η μεγαλύτερη ένωση νοσοκόμων στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως αναφέρει το δίκτυο «NBC».

Από την πλευρά της η Μπρίτα Μπρέναν, νοσοκόμα σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο «Washington Hospital Center» επισημαίνει ότι οι νοσοκόμες «δεν είναι ήρωες. Είμαστε άνθρωποι και είμαστε ευάλωτοι όπως όλοι οι άλλοι. Και αν πεθάνουμε τότε δεν θα μπορούμε να φροντίσουμε τους ασθενείς μας. Είδαμε νοσοκόμες από το νοσοκομείο μας να πεθάνουν από COVID-19. Και δεν ήταν αξιοπρεπείς θάνατοι», προσθέτει.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: Ανησυχία στην Ιαπωνία – Οκτώ κρούσματα σε ίδρυμα φροντίδας βρεφών και νηπίων 

Κορωνοϊός: Ο βασικός παράγοντας κινδύνου για σοβαρή COVID-19 λοίμωξη