284 νέα κρούσματα κορωνοϊού επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο στη Σερβία, ανεβάζοντας στους 1.908 τον συνολικό αριθμό των προσβληθέντων από τον Covid-19.

Όπως αναφέρθηκε στην τακτική συνέντευξη Τύπου της Επιτροπής Επιδημιολόγων, επτά ασθενείς απεβίωσαν κατά τη διάρκεια της νύχτας και έτσι οι θάνατοι συνολικά έφτασαν τους 51. Από τον συνολικό αριθμό των ασθενών, 1.082 νοσηλεύονται στα νοσοκομεία και στις προσωρινές νοσοκομειακές δομές. Διασωληνωμένοι είναι 98 ασθενείς και η κατάσταση της υγείας τους κρίνεται σοβαρή.

Από χθες το μεσημέρι, στη Σερβία ισχύει γενική απαγόρευση της κυκλοφορίας, που θα διαρκέσει μέχρι το πρωί της Δευτέρας, 6 Απριλίου. Το υπουργείο Άμυνας της χώρας ανακοίνωσε ότι βρέθηκαν θετικοί στον νέο ιό 60 στρατιώτες της 1ης Ταξιαρχίας πεζικού, που εδρεύει στην Βοϊβοντίνα. Οι συγκεκριμένοι στρατιώτες είχαν αναπτυχθεί στις συνοριακές διαβάσεις στα βόρεια της χώρας και ήταν υπεύθυνοι για την υποδοχή και τον έλεγχο των επαναπατρισθέντων πολιτών της Σερβίας.

Ο κορωνοϊός έπληξε το υπουργείο Παιδείας, όπου βρέθηκαν θετικοί ένας σύμβουλος του υπουργού και δύο υπάλληλοι.

Η επιδημιολόγοι εκτιμούν ότι η επόμενη εστία κρίσης της επιδημίας θα είναι το Νόβι Πάζαρ, στη νοτιοδυτική Σερβία, όπου άρχισε να αυξάνεται ο αριθμός των κρουσμάτων. Σε αυτήν την περιοχή, πριν από δύο εβδομάδες, επέστρεψαν δεκάδες χιλιάδες πολίτες που εργάζονταν στο εξωτερικό και δεν τηρούνταν τα μέτρα αποφυγής συγχρωτισμού.

Αύριο, το Νόβι Πάζαρ θα επισκεφθεί ο Πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς. Το υπουργείο Υγείας έστειλε στο νοσοκομείο του Νόβι Πάζαρ 10 κλινικούς αναπνευστήρες και πέντε φορητούς.

 

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός –ΗΠΑ: 594 θάνατοι σε 24 ώρες στη Νέα Υόρκη

Κορωνοϊός στην Ιταλία: Συνεχίζει να «θερίζει» αλλά μειώνονται οι αριθμοί – 525 θάνατοι σε ένα 24ωρο

Κορωνοϊός – Κύπρος: Ακόμη ένας νεκρός και 20 κρούσματα