Χαμόγελα μοιράζει εν μέσω πανδημίας, η είδηση ότι γεννήθηκε το πρώτο βρέφος από μητέρα με κορωνοϊό στην Ελλάδα και σύμφωνα με τους ειδικούς δεν του μετέδωσε τον επικίνδυνο ιό.

Ο μαιευτήρας Γιώργος Χρέλιας που πραγματοποίησε την γέννα αλλά και η Σοφία Καλανταρίδου, διευθύντρια της Γ’ μαιευτικής Κλινικής του νοσοκομείου «Αττικόν», μιλώντας στον ΣΚΑΪ, εξήγησαν ότι η επίτοκος διαγνώστηκε θετική στο Θριάσιο και μεταφέρθηκε για τον τοκετό στο ΑΤΤΙΚΟΝ που είναι νοσοκομείο αναφοράς και είχε όλη την απαραίτητη υποδομή για να ολοκληρωθεί η γέννα με ασφάλεια.

«Ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία», δήλωσε ο Γιώργος Χρέλιας περιγράφοντας πως φορούσε μια ολόσωμη στολή «σαν αστροναύτης», τρία γάντια, γυαλιά. Παρά τις δυσκολίες, ο τοκετός ολοκληρώθηκε χωρίς καμία επιπλοκή με καισαρική σε μία περίπου ώρα.

Ακολούθως βγήκε αρνητικό το προκαταρκτικό τεστ για κορωνοϊό στο βρέφος και σήμερα αναμένεται να γίνει και το κανονικό τεστ για να πιστοποιηθεί 100% ότι δεν του έχει μεταδοθεί ο ιός.

Η κυρία Καλαντερίδου τόνισε ότι στο ΑΤΤΙΚΟΝ έχει δημιουργηθεί ένας ειδικός χώρος για τοκετούς που θα λειτουργεί για όσο διάστημα χρειαστεί. Ευχαρίστησε όλο το προσωπικό που συνέβαλε για να γίνουν όλα σωστά και με ασφάλεια.

«Είχε γίνει εκπαίδευση πριν από λίγες ημέρες», «ήταν μια συντονισμένη προσπάθεια» τόνισε εξηγώντας πως η ομάδα της επιτροπής Λοιμώξεων έκανε επίδειξη της στολής που φόρεσε ο μαιευτήρας κυρίως για το πως θα αφαιρεθεί με ασφάλεια και χωρίς να μεταδοθεί ο κορωνοϊός στον ιατρό.

Διαβάστε ακόμη

Κορωνοϊός – Τσιόδρας: Ελπίδες για φάρμακο κατά του ιού από Κίνα και Γαλλία

Κορωνοϊός: Η Γερμανία παρήγγειλε μεγάλες ποσότητες χλωροκίνης