*Γράφει ο Μανώλης Καλατζής

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, είχε σήμερα ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης για το θέμα του κορωνοϊού.

Σε ανάρτησή του στις 11.30 στον λογαριασμό το στο Twitter, ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης ανέφερε πως «είχα προ ολίγου τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη κ. Ακιντζί. Συζητήσαμε για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με την εξάπλωση του κορωνοϊού και στην Κύπρο. Συμφωνήσαμε να ενισχυθεί περαιτέρω η αλληλοενημέρωση μέσω της δικοινοτικής τεχνικής επιτροπής για την υγεία».

Ακιντζί: Χαιρετίζει την απόφαση για κλείσιμο σχολείων στα κατεχόμενα 

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί χαιρετίζει σε ανακοίνωση του την απόφαση για κλείσιμο των σχολείων στα κατεχόμενα, ως μέτρο για την πρόληψη για τη διάδοση του κορωνοϊού και προτείνει όπως παρόμοια μέτρα παρθούν και για χώρους προσευχής (Τζαμιά) και διασκέδασης αλλά και γραφεία στοιχημάτων και καζίνο.

Ο Μ. Ακιντζί μίλησε σήμερα το πρωί με τον λεγόμενο «υπουργό υγείας» με τον οποίο συζήτησαν την εφαρμογή των μέτρων αλλά και τα μέτρα που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν σε ιδιωτικές εταιρείες αλλά και στον «δημόσιο τομέα».