Εξακολουθούν να παρατηρούνται ελλείψεις σε διάφορα φαρμακευτικά σκευάσματα για το διαβήτη, αλλά και σε αναλώσιμο υγειονομικό υλικό, σε πολλές περιοχές της Ελλάδας. Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) σκοπεύει να θέσει σε λειτουργία ειδική εφαρμογή για την παρακολούθηση των ελλείψεων σκευασμάτων.

Μάλιστα για το ζήτημα είχαν συνάντηση μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ) με τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), παρουσία της Διευθύντριας Διεύθυνσης Ελέγχου Παραγωγής και Κυκλοφορίας Προϊόντων.

Στη συνάντηση, ο Πρόεδρος της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ, κ. Χρήστος Δαραμήλας και τα μέλη του ΔΣ κ. Γκόλφω Γεμιστού, Αντιπρόεδρος Α’ και κ. Μαρία Τριανταφύλλου, Γενική Γραμματέας, έθεσαν το θέμα των ελλείψεων σε διάφορα φαρμακευτικά σκευάσματα για το διαβήτη, αλλά και σε αναλώσιμο υγειονομικό υλικό στον Πρόεδρο του ΕΟΦ κ. Ιωάννη Μαλέμη και τον ο Αντιπρόεδρο κ. Ηλία Γιαννόγλου, όπως επίσης και στη Διευθύντρια της Διεύθυνσης Ελέγχου Παραγωγής και Κυκλοφορίας Προϊόντων, κ. Παντελία Γκούρα.

Οι εκπρόσωποι του ΕΟΦ δήλωσαν ενήμεροι για το θέμα και τόνισαν την αναγκαιότητα της συνεργασίας ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ – ΕΟΦ ώστε ο Οργανισμός να προχωρεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες.

Το προσεχές διάστημα θα τεθεί σε λειτουργία ειδική εφαρμογή του ΕΟΦ, μέσω της οποίας θα παρακολουθούνται οι ελλείψεις των προϊόντων, είτε φαρμάκου, είτε αναλώσιμου υλικού, σε όλη τη χώρα.