*Γράφει ο Μηνάς Τσαμόπουλος

«Δεν κάναμε λάθος όπως γράφεται στα ΜΜΕ. Κινηθήκαμε με βάση τα προβλεπόμενα για να προστατεύσουμε τους γύρω μας και την οικογένειά μας».

Τη φράση αυτή χρησιμοποίησε μιλώντας στο protothema.gr άνθρωπος του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος της 40χρονης τραπεζικής υπαλλήλου από το Μαρούσι που διαγνώστηκε με κορωνοϊό περιγράφοντας τι συνέβη τα προηγούμενα 24ωρα.

«Κινηθήκαμε βάση πρωτοκόλλου. Η σύζυγος επέστρεψε από το Μιλάνο. Παρουσίασε λίγο πυρετό για μία ημέρα την περασμένη Τρίτη. Έμεινε σπίτι. Την επομένη ένιωθε καλά. Ενημέρωσε την τράπεζα και της είπαν αφού είχε έρθει από το Μιλάνο να ακολουθήσει τις οδηγίες και να πάει να εξεταστεί» επισημαίνει στο protothema.gr άνθρωπος από το στενό οικογενειακό περιβάλλον.

«Πήγαμε 8 το πρωί στο νοσοκομείο “Σωτηρία”. Η κατάσταση ήταν τραγική. Περίμεναν τουλάχιστον 40 άτομα. Ενημερώσαμε ότι ότι η γυναίκα είχε εμφανίσει συμπτώματα προερχόμενη από το Μιλάνο και εξηγήσαμε ότι βάσει των οδηγιών θα έπρεπε να έχει προτεραιότητα. Μας είπαν να περιμένουμε. Οι ώρες κυλούσαν και άρχισε να μην νιώθει καλά. Επέστρεψε σπίτι. Ο σύζυγός της επικοινώνησε με τον ΕΟΔΥ και ρώτησε να αν μπορούσε να τη μεταφέρει σε ιδιωτικό νομοσκομείο αφού τους εξήγησε τι συνέβη στο “Σωτηρία” του είπαν ότι μπορούσε να πάει να εξεταστεί εκεί. Αυτά είναι τα γεγονότα» λέει ο συγγενής της 40χρονης.

Τόσο η 40χρονη που νοσηλεύεται στο «Αττικόν» όσο και η 38χρονη επιχειρηματίας και διαμερισματική σύμβουλος από τη Θεσσαλονίκη και το 10χρονο παιδί της, που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, συνεχίζουν να είναι σε καλή κατάσταση, σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές.