Η ιαπωνική κυβέρνηση επιβεβαίωσε σήμερα ότι υπέκυψαν δύο ηλικιωμένοι επιβάτες στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess, ένας άνδρας και μια γυναίκα που είχαν μολυνθεί από τον κορωνοϊό και είχαν διακομιστεί σε νοσοκομείο, ενώ γνωστοποίησε ότι άλλοι δύο Ιάπωνες δημόσιοι λειτουργοί επιβεβαιώθηκε πως έχουν προσβληθεί από τον COVID-19.

Ο ένας από τους Ιάπωνες δημόσιους λειτουργούς που μολύνθηκαν εργάζεται στο υπουργείο Υγείας, ο άλλος στη γραμματεία της κυβέρνησης και είχαν επισκεφθεί το κρουαζιερόπλοιο, που τέθηκε σε καραντίνα στις αρχές του μηνός στη Γιοκοχάμα. Άλλοι τρεις δημόσιοι λειτουργοί, από το υπουργείο Υγείας και την υπηρεσία που επιβλέπει την εφαρμογή της καραντίνας, έχει ήδη επιβεβαιωθεί πως προσβλήθηκαν, υπενθύμισε στέλεχος του ιαπωνικού υπουργείου Υγείας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Στο μεταξύ, ακόμη δύο Ρώσοι που επιβαίνουν στο Diamond Princess διαγνώστηκε ότι έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό, ενημέρωσε η ρωσική πρεσβεία στο Τόκιο.

Οι δύο Ρώσοι θα διακομιστούν σε νοσοκομείο σύντομα, πρόσθεσε η διπλωματική αποστολή. Οι υπήκοοι της Ρωσικής Ομοσπονδίας που έχουν μολυνθεί στο πλοίο, το οποίο έχει μετατραπεί στη μεγαλύτερη εστία του COVID-19 εκτός ηπειρωτικής Κίνας, αυξήθηκαν έτσι σε 3.

Ιαπωνικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι οι 29 από τους επιβάτες του Diamond Princess που έχουν εισαχθεί σε νοσοκομεία αφότου επαληθεύτηκε πως μολύνθηκαν βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.