Με μετακινήσεις νοσηλευτικού προσωπικού επιχειρεί το υπουργείο Υγείας να ανοίξει εσπευσμένα κλίνες σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) σε νοσοκομεία της Αττικής, καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) και προειδοποιεί με κινητοποιήσεις αν δεν ανακληθούν οι μετακινήσεις των νοσηλευτών.

Η ΠΟΕΔΗΝ επικαλείται την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας με την οποία στις αρχές Φεβρουαρίου αναφέρθηκε ότι θα λειτουργήσουν 15 νέες κλίνες ΜΕΘ και Μονάδων Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) σε νοσοκομεία της Αττικής (στα νοσοκομεία Ερυθρός Σταυρός, Άγιοι Ανάργυροι, Λαϊκό και ΚΑΤ) με τρίμηνες μετακινήσεις νοσηλευτικού προσωπικού από άλλα νοσοκομεία.

«Με τις ενέργειες του Υπουργού Υγείας άνοιξαν έως τώρα 1 κλίνη ΜΕΘ στο Άγιοι Ανάργυροι και 1 κλίνη ΜΑΦ στο ΚΑΤ. Πρόκειται να ανοίξει μία κλίνη εκ των έσω στο ΛΑΙΚΟ. Θα κλείσουν όμως κλίνες ΜΕΘ στον ΑΓΙΟ ΣΑΒΒΑ και έκλεισε μία κλίνη ΜΕΘ στο ΘΡΙΑΣΙΟ λόγω έλλειψης προσωπικού. Δεν επιλύονται έτσι τα προβλήματα των λιστών αναμονής για ΜΕΘ» καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ.