Πανικός στη Βρετανία από την είδhση πως η πρώτη ασθενής που διαγνώστηκε με τον κορωνοϊό, μετέβη στο νοσοκομείο… με ταξί, χωρίς να έχει ληφθεί προηγουμένως κανένα μέτρο ασφαλείας στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του Lewisham Hospital, στο οποίο απευθύνθηκε.

Όταν έφτασε στο νοσοκομείο, το νοσηλευτικό προσωπικό της έδωσε ειδική μάσκα και τη μετέφερε σε ειδικό χώρο τα ύποπτα κρούσματα κορωνοϊού. Στις εξετάσεις στις οποίες υπεβλήθη, διαπιστώθηκε τελικά πως έχει προσβληθεί από τον ιό και στη συνέχεια κρίθηκε αναγκαίο να μεταφερθεί σε ειδικό ιατρικό κέντρο στο νοσοκομείο Guy’s and St Thomas, το οποίο μπορεί να δεχτεί άτομα μολυσμένα από τον κορωνοϊό.

Σε δηλώσεις που έκανε ο επικεφαλής του νοσοκομείου, διευκρίνισε πως οι νοσηλευτές εκείνοι, οι οποίοι ήρθαν σε επαφή με τη συγκεκριμένη γυναίκα, έχουν εντοπιστεί και απομονωθεί.

Στο μεταξύ, πληροφορίες αναφέρουν πως η πρώτη ασθενής, που διαπιστώθηκε πως είναι μολυσμένη με τον κορωνοϊό, είναι Κινέζα, η οποία πρόσφατα ταξίδεψε στο Λονδίνο και «κουβάλησε» τον ιό από τη χώρα της.

Σημειώνεται πως τα κρούσματα που έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι σήμερα στη Βρετανία, φτάνουν στα εννέα, ενώ έχουν εξεταστεί συνολικά πάνω από 1750 ύποπτες περιπτώσεις.