Τις στιγμές αγωνίας εξαιτίας της ραγδαίας εξάπλωσης του κορωνοϊού περιγράφει Έλληνας καθηγητής που ζει και εργάζεται στο Πεκίνο.

Επέστρεψε στη χώρα μας έπειτα από την έξαρση της επιδημίας. Εκείνο που δεν μπορεί να ξεχάσει είναι ο πανικός για τις μάσκες.

«Κάποιος που προσπάθησε να πουλήσει μάσκες ακριβότερα τιμωρήθηκε με 400.000 ευρώ πρόστιμο», τόνισε.

Ο Νίκος Δημακόπουλος, καθηγητής μουσικής σε βρετανικό σχολείο που θα μείνει κλειστό μέχρι νεοτέρας εξαιτίας της νόσου, μίλησε στο κεντρικό δελτίο του STAR για όσα βίωσε στην κινεζική πρωτεύουσα τις τελευταίες ημέρες.

«Επέστρεψα πριν από 13 μέρες. Η αναχώρησή μου έγινε φυσιολογικά, απλά υπήρχε πολύ επισταμένος έλεγχος στα αεροδρόμια» είπε ο κ. Δημακόπουλος που βρίσκεται εδώ και 13 περίπου ημέρες στη χώρα μας.

Ο Έλληνας καθηγητής, περιγράφει στην κάμερα τις οδηγίες του κινεζικού κράτους, που συνιστούσε στους πολίτες να φορούν πάντα μάσκα όταν βγαίνουν από το σπίτι, αλλά και να αποφεύγουν να συνωστίζονται σε κλειστούς χώρους.

Αναφέρεται, ακόμη, στην εικόνα πανικού στα σούπερ μάρκετ, όπου υπήρχε κόσμος που φορούσε συνέχεια μάσκα για να προστατευθεί από τυχόν έκθεση στον κορωνοϊό.

Δεν παραλείπει ο καθηγητής να κάνει, δε, αναφορά και στην ρατσιστική αντιμετώπιση που παρατήρησε σε βάρος Κινέζων στο αεροδρόμιο της Ντόχα.