Δραματικές είναι οι ελλείψεις του συστήματος δημόσιας υγείας σε τραυματιοφορείς. Σύμφωνα με στοιχεία που παραθέτει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), ενόψει της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας του κλάδου αύριο, Πέμπτη 23 Ιανουαρίου, από τις 5.000 οργανικές θέσεις είναι καλυμμένες λιγότερες από τις μισές, μόλις 2000. Ο μέγιστος αριθμός τραυματιοφορέων που καλύπτουν τις ανάγκες του νοσοκομείου, και σε τακτικά και σε επείγοντα περιστατικά, είναι μόλις 3 εργαζόμενοι!

«Το 60% είναι κενές με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία των νοσοκομείων» τονίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, κ. Μιχάλης Γιαννάκος, και καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην αυριανή συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις 12:30 το μεσημέρι, έξω από το Υπουργείο Υγείας.

Όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, το προηγούμενο έτος έγιναν 200 συνταξιοδοτήσεις αλλά τον κλάδο αποψίλωσαν οι μετατάξεις που έγιναν προεκλογικά και αφορούσαν 526 τραυματιοφορείς. Η κατάσταση αυτή επιβαρύνει προφανώς τόσο τους εναπομείναντες τραυματιοφορείς όσο και τους ασθενείς των νοσοκομείων, που είτε ταλαιπωρούνται με τις πολύωρες αναμονές μέχρι να διακομιστούν από τμήμα σε τμήμα και σε θάλαμο είτε επιστρατεύουν τους οικείους τους για αυτό.

«Οι ελλείψεις σε τραυματιοφορείς σε συνδυασμό με τον χαλασμένο εξοπλισμό (καρότσια, φορεία) και την έλλειψη ασθενοφόρων για τις εσωτερικές διακομιδές έχουν φέρει τους Τραυματιοφορείς και τους ασθενείς σε απόγνωση» αναφέρει η ΠΟΕΗΝ.

Ο κλάδος ζητεί έμπρακτες αποδείξεις για τον σεβασμό στην εργασία και την προσφορά τους, και συγκεκριμένα ζητούν προσλήψεις, αυξήσεις και ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα.