Ένα ανθρωποκεντρικό και ασθενοκεντρικό μοντέλο διοίκησης θα εφαρμόσει ο νέος διοικητής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Έβρου (ΠΓΝΕ), στην Αλεξανδρούπολη, Βαγγέλης Ρούφος, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε, σήμερα, στο περιθώριο της εκδήλωσης κοπής βασιλόπιτας, που πραγματοποιήθηκε στο νοσηλευτικό ίδρυμα.

«Ασθενοκεντρικό, γιατί ο ασθενής πρέπει να είναι στο επίκεντρο της προσοχής μας… πρέπει να σταθούμε δίπλα του πριν και μετά τη νοσηλεία», διευκρίνισε ο κ. Ρούφος. Ο νέος διοικητής δεν παρέλειψε ν’ αναφερθεί και στο προσωπικό του νοσοκομείου, το οποίο χαρακτήρισε ως τον «ακρογωνιαίο λίθο για οποιαδήποτε αλλαγή θελήσουμε να προχωρήσουμε στην πορεία», διαβεβαιώνοντας πως θα είναι κοντά τους καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του.

Από την πλευρά του, ο προκάτοχός του στο τιμόνι της διοίκησης, Δημήτρης Αδαμίδης, σημείωσε πως «οι πολίτες της Θράκης και γενικότερα της Περιφέρειάς μας, πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς που έχουν ένα τόσο άξιο νοσοκομείο και τόσο ικανό προσωπικό, το οποίο είναι στις επάλξεις, κυριολεκτικά 365 ημέρες το χρόνο, 24 ώρες το 24ωρο».

Ο κ. Αδαμίδης, ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο έργο του νέου διοικητή, τόνισε ότι ο ίδιος αποχωρεί από τη διοίκηση «κερδισμένος, γιατί είχα την τιμή και τη χαρά να γνωρίσω πολύ άξιους ανθρώπους, είτε ήταν καθηγητές της ιατρικής, είτε λοιποί επιστήμονες ή και οι απλοί υπάλληλοι του νοσοκομείου», συμπληρώνοντας πως όλοι διεύρυναν τους ορίζοντές του και ως άνθρωπο και ως γιατρό.

Ερωτηθείς για τον βαθμό επίτευξης των στόχων που είχαν τεθεί στη διάρκεια της θητείας του, ο κ. Αδαμίδης απάντησε πως δεν έκανε όλα όσα προέβλεπε, τόσο το προσωπικό του πλάνο όσο και του υπουργείου Παιδείας. «Αλλά συνήθως έτσι γίνεται. Προγραμματίζεις 40, κατορθώνεις και κάνεις τα 20-25. Πάντως το σημαντικό μέρος έγινε και προχωράμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.