Ο καθηγητής Ιατρικής Σχολής και Διευθυντής της Μονάδας Μεταμόσχευσης ήπατος του νοσοκομείου «Λαϊκό», κ. Γιώργος Παπαθεοδωρίδης, ήδη τακτικό μέλος του ΔΣ του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ), αναλαμβάνει τα ηνία του Οργανισμού, και μάλιστα σε μία από τις πιο δύσκολες περιόδους για τον θεσμό της δωρεάς οργάνων και τις μεταμοσχεύσεις.

Σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Υγείας, κ. Βασίλη Κικίλια, που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, ο κ. Παπαθεοδωρίδης αναλαμβάνει καθήκοντα προέδρου στον ΕΟΜ. Ο νέος επικεφαλής του ΕΟΜ εκτός από την ακαδημαϊκή του σταδιοδρομία, έχει επιτελέσει και πλούσιο έργο στο ΕΣΥ. Από το 1999 έως το 2013 εργαζόταν στη Β’ Παθολογική Κλινική του νοσοκομείου «Ιπποκράτειο» και από το 2013 είναι διευθυντής της Παν/κής Γαστρεντερολογικής Κλινικής στο «Λαϊκό».

Επίσης, τοποθετήθηκε στο ΔΣ του ΕΟΜ ως τακτικό μέλος η κυρία Φωτεινή Φλίγκου, η οποία είναι αναπληρώτρια καθηγήτρια και επιστ. υπεύθυνη της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημίου Πατρών «Παναγιά η Βοήθεια».