Ενστάσεις για τις ικανότητες διοίκησης των προσώπων που επιλέχθηκαν από το υπουργείο Υγείας να τεθούν επικεφαλής στα νοσοκομεία διατυπώνει (και) η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) και ζητεί από την ηγεσία του υπουργείου να επαναξιολογηθούν οι 110 διοικητές και αναπληρωτές διοικητές που ανακοινώθηκαν.

Η ικανή διοίκηση είναι ένας από τους τρεις πυλώνες ανοικοδόμησης του ΕΣΥ, μαζί με την επαρκή στελέχωση και τη χρηματοδότηση, επισημαίνει η ΠΟΕΔΗΝ.

Μάλιστα, όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση, είχε καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση στον υπουργό Υγείας κατά τη συνάντηση τους, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

«Προτείναμε να ξεφύγουμε από το αποτυχημένο μοντέλο επιλογής των Διοικητών που εφαρμόστηκε τα προηγούμενα χρόνια, δηλαδή να διορίζονται αποτυχημένα πολιτικά και κομματικά στελέχη των κυβερνητικών κομμάτων και να γίνεται η επιλογή από το Μητρώο Στελεχών, το οποίο φυσικά θα πρέπει να ανανεωθεί», τονίζει η Ομοσπονδία.

Το αποτέλεσμα απογοήτευσε την ΠΟΕΔΗΝ: «η Κυβέρνηση επέλεξε τελικά Διοικητές Νοσοκομείων με την πεπατημένη όλων των προηγούμενων χρόνων. Η επιτροπή που ελέγχεται από το Υπουργείο Υγείας επέλεξε άτομα που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις μεγάλες απαιτήσεις του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Έτσι από τους Διοικητές εκμαυλιστές Σύριζα, με τα πλαστά πτυχία, καταλήξαμε σήμερα σε στελέχη του κυβερνώντος κόμματος που δεν έχουν καμία σχέση με την Υγεία».

Μάλιστα, η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ξεκάθαρα πως οι ρήτρες ασφαλείας που θεωρεί ότι υπάρχουν το υπουργείο Υγείας, μέσα από την υπογραφή συμβολαίου αποδοτικότητας, δεν θα έχουν αποτέλεσμα. Γι’ αυτό και ζήτησε σήμερα, μετά την ολοκλήρωση της μεγάλης κινητοποίησης που έγινε, από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας  «να γίνει νέα αξιολόγηση στους επιλεγέντες Διοικητές γιατί τα Νοσοκομεία είναι οργανισμοί που προσφέρουν το πιο πολύτιμο κοινωνικό αγαθό με προϋπολογισμό εκατομμυρίων ευρώ και δεν μπορούν να διοικούνται από στελέχη που έχουν προσόντα».