Διευκρινίσεις για το έγγραφο αναπομπής του πρακτικού των 208 προσλήψεων γιατρών για τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) στα νοσοκομεία της Αττικής έδωσε ο υφυπουργός Υγείας στους εκπροσώπους των νοσοκομειακών γιατρών, το μεσημέρι της Πέμπτης, στη συνάντηση που είχε μαζί τους, μετά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας.

«Πρόθεση και δέσμευση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας είναι να τηρηθεί η νομιμότητα, εντός των καθορισμένων από τον νόμο προθεσμιών, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία των διορισμών» διαβεβαίωσε ο υφυπουργός Υγείας, κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης, τους εκπροσώπους του προεδρείου της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και των υποψηφίων γιατρών που συμμετείχαν στην προκήρυξη των ΤΕΠ της 1ης και 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ).

Ο κ. Κοντοζαμάνης, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, ξεκαθάρισε ότι η προκήρυξη των 208 θέσεων Επιμελητών για την στελέχωση των ΤΕΠ δεν έχει ακυρωθεί. Ενημέρωσε πως προέκυψαν παρατυπίες κατά τον έλεγχο νομιμότητας, την πάγια διαδικασία στην οποία υποχρεούται να προχωρήσει το Υπουργείο και με την οποία ολοκληρώνεται η επιλογή των γιατρών πριν τον διορισμό τους. Για το λόγο αυτό, υποστήριξε, αναπέμφθηκαν τα πρακτικά στο Συμβούλιο που έκανε την κρίση, προκειμένου να διορθωθούν.