Οριστικοποιήθηκαν και αναρτήθηκαν την Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019, οι πίνακες των επιτυχόντων του προγράμματος PHILOS – II.

Με εντολή του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, δίνεται άμεση προτεραιότητα στη διαδικασία υπογραφής σύμβασης με τους επιτυχόντες εκείνους, οι οποίοι θα στελεχώσουν τα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου.

Πιο συγκεκριμένα, εντός των επόμενων τριών εβδομάδων θα έχουν αναλάβει υπηρεσία στα ΚΥΤ των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, συνολικά 145 επαγγελματίες υγείας των παρακάτω ειδικοτήτων: ιατροί, νοσηλευτές, μαίες, ψυχολόγοι, επισκέπτες υγείας, κοινωνικοί λειτουργοί, διαπολιτισμικοί μεσολαβητές/διερμηνείς, διασώστες, συντονιστές πεδίου και συντονιστής υπηρεσιών.

Αμέσως μετά, θα ακολουθήσει η υπογραφή συμβάσεων και ανάληψη υπηρεσίας των επιτυχόντων επαγγελματιών υγείας, οι οποίοι θα στελεχώσουν τα Κέντρα Υγείας και τα Γενικά Νοσοκομεία του ΕΣΥ των νησιών, ενώ έχει προγραμματισθεί η άμεση επαναπροκήρυξη των θέσεων που δεν καλύφθηκαν.

Παράλληλα, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Πρεζεράκος, επισκέφθηκε το προηγούμενο διήμερο τη Λέσβο για την εκτίμηση της κατάστασης και το σχεδιασμό αποτελεσματικών μέτρων υγειονομικής υποστήριξης των τοπικών δομών.