Tο χρέος και την ευθύνη που έχει ως εκπρόσωπος του αθλητικού κόσμου να στέλνει με τη στάση ζωής του μήνυμα ενθάρρυνσης και αντιμετώπισης των προβλημάτων, ιδίως όταν σχετίζονται με θέματα υγείας, τόνισε για μια ακόμη φορά ο προπονητής της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού, Ντέιβιντ Μπλατ, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του το απόγευμα της Παρασκευής στο υπουργείο Υγείας, κατόπιν πρόσκλησης που έλαβε από τον υπουργό, Βασίλη Κικίλια και τον υφυπουργό, Βασίλη Κοοντοζαμάνη.

Η «εξομολόγηση» του αμερικανο-Ισραηλινού τεχνικού την περασμένη Δευτέρα για τη μάχη που δίνει τους τελευταίους μήνες με την πολλαπλή σκλήρυνση, συγκεκριμένα με μια από τις πιο δύσκολες μορφές της, την πρωτοπαθώς προϊούσα πολλαπλή σκλήρυνση, εξελίχθηκε σε μια σημαντική εκστρατεία ενημέρωσης για την ασθένεια και τον συνεχή αγώνα που δίνουν οι πάσχοντες, άνθρωποι στην πιο παραγωγική ηλικία της ζωής τους στις περισσότερες περιπτώσεις, να αναχαιτίσουν την επιδείνωση και την αναπηρία.

Ευαισθητοποιημένος και ως γιατρός και ως πρώην αθλητής ο κ. Κικίλιας κάλεσε τον κ. Μπλατ στο υπουργείο Υγείας, θέλοντας να στείλει ηχηρό το μήνυμα για τη δύναμη του αγωνίζεσθαι στο δύσκολο πεδίο της ασθένειας μέσα από τη συμβολική απονομή μιας τιμητικής πλακέτας στον καταξιωμένο προπονητή στο NBA, στην Ευρώπη και στη χώρα μας, στην ομάδα του Ολυμπιακού.

«Τον καλέσαμε για να τον συγχαρούμε και να τον ευχαριστήσουμε μέσα από την καρδιά μας για το μεγαλείο και τη γενναιοδωρία ψυχής που είχε να βγει δημοσίως και να μιλήσει για το θέμα της υγείας του, εμπνέοντας νέα παιδιά στη χώρα μας και ανθρώπους που ενδεχομένως έχουν παρόμοια προβλήματα, δίνοντας τους δύναμη και κουράγιο» είπε ο κ. Κικίλιας, μετά τη συνάντηση με τον κ. Μπλατ.

Οι επικεφαλής του υπουργείου Υγείας υπογράμμισαν το υψηλό αξιακό και ηθικό επίπεδο του κ. Μπλατ, αυτό που τον διέκρινε ως προπονητή αλλά και αυτό που τον διακρίνει πλέον ως έναν ασθενή με πολλαπλή σκλήρυνση ο οποίος μίλησε με δύναμη και ειλικρίνεια και γενναιότητα για την ασθένεια του και κυρίως για τη μάχη στην οποία βρίσκεται καθημερινά.

«Αποτελεί πλέον παράδειγμα στην Ελλάδα για πολλούς νέους ανθρώπους και πιο μεγάλους σε ηλικία, στον χώρο του αθλητισμού και εκτός του χώρου του αθλητισμού» κατέληξαν.

Τιμητική χαρακτήρισε από την πλευρά του ο κ. Μπλατ την πρόσκληση από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας καθώς του δίνει την ευκαιρία «ως άνθρωπος του αθλητισμού να συμβάλω και να ενθαρρύνω όλους τους Έλληνες πολίτες και τους ανθρώπους οπουδήποτε που βρίσκονται σε παρόμοια κατάσταση με μένα».

Υπογράμμισε πως «αισθάνεται την ευθύνη και την υποχρέωση να απευθύνω ένα θετικό μήνυμα, ένα μήνυμα που δίνει κίνητρο σε όλους τους ανθρώπους να αντιμετωπίζουν τα προβλήματά τους¬ και κάλεσε όλους όσους παλεύουν με προβλήματα υγείας να έχουν επίγνωση της κατάστασης της υγείας τους, ώστε να μπορούν να πολεμούν στοχευμένα σε αυτόν τον αγώνα για την ίδια τη ζωή τους.