Μια πρωτοφανή καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Καρπενησίου κοινοποίησε σήμερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ): το νοσοκομείο δεν διαθέτει ζεστό νερό τις τελευταίες δέκα ημέρες και προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των ασθενών, το νοσηλευτικό προσωπικό ζεσταίνει το νερό σε σκεύη!

Το Σωματείο καταλογίζει στη διοίκηση του νοσοκομείου πως ήταν πάντοτε καθησυχαστική στις σχετικές επισημάνσεις των εργαζομένων για τα προβλήματα που θα προκύψουν λόγω των μειωμένων κονδυλίων στον προϋπολογισμό του νοσηλευτικού ιδρύματος.

«Δεν υπάρχουν χρήματα στον προϋπολογισμό. Στις 21/7/2019 τελείωσε το πετρέλαιο κίνησης που ζεσταίνει το νερό. Το αποτέλεσμα ήταν να μείνουν οι ασθενείς για δέκα ημέρες στα χειρουργεία και στις κλινικές χωρίς ζεστό νερό που είναι άκρως απαραίτητο. Όποιος ασθενής χρειαζόταν ζεστό νερό, του το ζέσταινε με τον παραδοσιακό τρόπο το νοσηλευτικό προσωπικό» καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ.

Από τις διαμαρτυρίες των ασθενών και του προσωπικού την τελευταία ημέρα του Ιουλίου, ευαισθητοποιήθηκε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος και δώρισε 600 λίτρα πετρέλαιο, κίνηση που επέτρεψε να λυθεί το πρόβλημα προσωρινά.

Ωστόσο, η ΠΟΕΔΗΝ καλεί τον υπουργό Υγείας να λύσει οριστικά το μείζον αυτό πρόβλημα και να εξασφαλιστεί η επαρκής χρηματοδότηση του νοσοκομείου.