Στο προσκήνιο βρίσκεται για μια ακόμη φορά το νοσοκομείο Άρτας. Όπως καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), οι εργαζόμενοι καθαριότητας, το επικουρικό προσωπικό και οι γιατροί -για τις εφημερίες τους- έχουν μείνει απλήρωτοι με ευθύνη της διοίκησης.

«Λόγω των προβλημάτων που προέκυψαν με το Ελεγκτικό Συνέδριο το οποίο δεν ενέκρινε τα εντάλματα πληρωμής, για ένα χρονικό διάστημα πληρώνονταν οι μισθοί των καθαριστριών και του επικουρικού προσωπικού καθώς επίσης και οι εφημερίες των ιατρών με “εντέλλεσθε” του Διοικητή» αναφέρει η Ομοσπονδία σε σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, πριν από τις εκλογές ο διοικητής αρνήθηκε να υπογράψει το «εντέλλεσθε» για τους μισθούς και τις εφημερίες λέγοντας ότι θα υπογράψει την επομένη των εκλογών, εκβιάζοντας να ψηφίσουν οι εργαζόμενοι ΣΥΡΙΖΑ, όπως εκτιμά η Ομοσπονδία.

«Τώρα επειδή έχασε ο ΣΥΡΙΖΑ τις εκλογές τιμωρεί τις καθαρίστριες, τους νοσηλευτές και τους γιατρούς. Δεν υπογράφει τα εντάλματα πληρωμής του μισθού των καθαριστριών και των νοσηλευτών που ζουν με τα λιγοστά χρήματα του μισθού τους» επισημαίνεται.

Πρόκειται για 47 εργαζόμενους στην καθαριότητα, 10 άτομα επικουρικό προσωπικό και 79 γιατρούς οι οποίοι περιμένουν να πληρωθούν τις εφημερίες τους.

Τέλος, η ΠΟΕΔΗΝ υπογραμμίζει ως απολύτως ενδεικτική της δυσλειτουργίας του νοσοκομείου Άρτας το γεγονός ότι τον τελευταίο ενάμισι χρόνο ο αξονικός τομογράφος – πρόκειται για νέο μηχάνημα- δεν εξυπηρετεί τα τακτικά περιστατικά λόγω έλλειψης ακτινολόγων. Σε… αχρησία βρίσκεται και ο ψηφιακός μαστογράφος πολύ έχει εγκατασταθεί.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, η έλλειψη γιατρών όπως και οι ευθύνες των επικεφαλής του νοσοκομείου για την μη κάλυψη των κενών θέσεων, σχετίζονται με την άνθηση των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων στην περιοχή, ανάμεσα στα οποία περίοπτη θέση έχει εκείνο της οικογένειας της πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κυρίας Όλγας Γεροβασίλη.