Σε μια περίοδο που οι περιορισμοί για τον κορωνοϊό έχουν χαλαρώσει, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης αναφέρεται στη φάση αποκλιμάκωσης την οποία διανύσει ο κορωνοϊός στη χώρα μας. Ωστόσο ο υπουργός τόνισε ότι δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός.

«Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρούμε πως έχουμε τελειώσει με την πανδημία», επισήμανε ο κ. Πλέυρης στο Mega.

Όπως ανέφερε στο συμβούλιο των υπουργών Υγείας, όλων των ευρωπαϊκών κρατών, υπήρχε έντονος προβληματισμός πως αυτό το φαινόμενο θα συνεχίσει να μας απασχολεί για το επόμενο διάστημα ενώ το ενδεχόμενο αναζωπύρωσης προς το τέλος του χρόνου είναι μεγάλο.

«Από τον Μάρτιο και μετά, δεδομένου και της βελτίωσης του καιρού, τα πράγματα θα είναι όλο και καλύτερα αναφορικά με την επιστροφή στην κανονικότητα», συμπλήρωσε ο υπουργός.

Αναφορικά με το πλοίο Euroferry Olympia που φλέγεται στα ανοιχτά της Κέρκυρας, ο υπουργός διαβεβαίωσε πως έχουν παρασχεθεί οι πρώτες βοήθειες σε όσους το είχαν ανάγκη.

«Πάμε σε μια σταδιακή χαλάρωση. Χρειάζεται να βρούμε φυσιολογικούς ρυθμούς ζωής», τόνισε, την Πέμπτη, η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα στον ΣΚΑΪ.

Η Μίνα Γκάγκα ανέφερε ότι διεθνώς υπάρχει η αίσθηση ότι έχουμε μπει σε ύφεση της πανδημίας, αλλά «πρέπει να έχουμε το νου μας». Επεσήμανε ότι αυτό δεν σημαίνει ότι έφυγε ο κορωνοϊός ή ότι δεν θα χρειαστούμε εμβόλιο το Σεπτέμβριο, όπως με τη γρίπη.

Για τις μάσκες είπε ότι σε κλειστούς χώρους ή στα ΜΜΜ ίσως να μην τις βγάλουμε, αλλά σε ανοιχτούς χώρους και εστίαση θα τις «πετάξουμε».

«Από δω και πέρα τα πράγματα θα πάνε καλύτερα. Μπαίνουμε σε μια κανονικότητα, με προσοχή», τόνισε.

Όσον αφορά τον εμβολιασμό είπε ότι συζητείται το αν θα γίνεται κάθε χρόνο, αν γίνει ενδημική γρίπη ο ιός, όμως δεν έχει ακόμα αποφασιστεί.