Αύξηση νοσηλειών στον παιδικό πληθυσμό καταγράφεται το τελευταίο διάστημα, με τη μετάλλαξη Omicron να «χτυπά», περισσότερο από άλλες, τους ανηλίκους.

Θλίψη προκάλεσε, πριν από λίγες ώρες, ο θάνατος βρέφους μόλις 52 ημερών από κορωνοϊό στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης. Το κοριτσάκι νοσηλευόταν από τις 12 Δεκεμβρίου με βαριά συμπτώματα αλλά το βράδυ της Τετάρτης άφησε την τελευταία του πνοή.

«Απ’ ό,τι κατάλαβα υπήρχε ανεμβολίαστο περιβάλλον. Είναι μεγάλο πρόβλημα αυτό για εμάς και μας λυπεί πάρα πολύ» σημείωσε, την Πέμπτη, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα.

Την ίδια ώρα, ένα άλλο βρέφος 38 ημερών από τον Πύργο δίνει τη δική του μάχη στο νοσοκομείο του Ρίου. Η κατάσταση υγείας του αγοριού πάντως δεν εμπνέει ανησυχία.

«Τα μωρά που νοσηλεύουμε στη μονάδα είναι σχετικά καλά» τόνισε ο διευθυντής Παιδιατρικής στο Νοσοκομείο Ρίου, Γαβριήλ Δημητρίου.

Στα 88 τα παιδιά που νοσηλεύονται με κορωνοϊό

Συνολικά 88 παιδιά νοσηλεύονται σε όλη τη χώρα με τον διευθυντή της παιδιατρικής στην Πάτρα να βλέπει διπλασιασμό των νοσηλειών αλλά ηπιότερη νόσο.

«Από τις αρχές Δεκεμβρίου έχουν διπλασιαστεί οι εισαγωγές θετικών παιδιών στην παιδιατρική. Έχουμε νοσηλεύσει 208 παιδιά εκ των οποίων τα 48 είναι από 1η Δεκεμβρίου και μετά» πρόσθεσε ο κ. Δημητρίου.

Καθησυχαστική εμφανίστηκε η Βάνα Παπαευαγγέλου, την Πέμπτη, τονίζοντας πως η διάρκεια της νοσηλείας των παιδιών έχει μειωθεί αισθητά. «Δεν έχουμε μεγάλη αύξηση. Έχουμε πιο πολλές εισαγωγές τα παιδιά όμως πάνε γρήγορα σπίτι τους και έχουμε σημαντικά λιγότερες περιπτώσεις παιδιών που χρειάζονται οξυγόνο» ανέφερε η καθηγήτρια Παιδιατρικής.

Συνολικά 46.000 παιδιά βρέθηκαν θετικά τις δύο πρώτες εβδομάδες επαναλειτουργίας των σχολείων, με 1 στα 3 νέα κρούσματα να αφορά παιδί.

Ένας στους τέσσερις ασθενείς Covid 19 την εβδομάδα 10 – 16 Ιανουαρίου 2022 ήταν κάτω των 17 ετών ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Υγείας.

Σύμφωνα με την ημερήσια επιδημιολογική μελέτη του ΕΟΔΥ το σύνολο των ασθενών ηλικίας 4-18 ετών τη συγκεκριμένη περίοδο είναι 36.300, αποτελώντας το 25% (39% από την προηγούμενη εβδομάδα) στο σύνολο των κρουσμάτων.

Αύξηση εισαγωγών για τα παιδιά παρατηρείται τόσο σε Ευρώπη όσο και σε ΗΠΑ, τη στιγμή που οι φαρμακευτικές εταιρείες εργάζονται πάνω στην παρασκευή ενός ενέσιμου σκευάσματος που θα στοχεύει στη μετάλλαξη Omicron.

Ειδήσεις σήμερα:

Τι ξέρουμε για την υποπαραλλαγή Omicron του κορωνοϊού

Στην αύξηση των θανάτων λόγω Covid στην Ελλάδα συντελεί και η κατάχρηση των αντιβιοτικών

Αυξήθηκαν κατά 10,72% οι θάνατοι στην Ελλάδα τις 47 πρώτες εβδομάδες του 2021