Το καθεστώς παροχής διευκολύνσεων για τους γονείς δημόσιους υπαλλήλους των οποίων τα παιδιά νοσούν με κορωνοϊό ρυθμίζει τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών που κατατεθηκε στη Βουλη.

Σύμφωνα νε την αιτιολογική έκθεση «Με την προτεινόμενη διάταξη ρυθμίζεται το ζήτημα παροχής διευκολύνσεων στους γονείς υπαλλήλους του Δημοσίου, των οποίων το τέκνο νοσει με κορωνοϊό covid -19.

Ειδικότερα, εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις του νόμου, προβλέπονται οι εξής δυνατότητες:

α) παροχή τηλεργασίας,

β) παροχή εργασίας κατά πλήρες ωράριο σε διαφορετικό χρόνο από το προβλεπόμενο ωράριο λειτουργίας υπηρεσίας,

γ) παροχή εργασίας με μειωμένο ωράριο εργασίας, μέχρι και 25% ημερησίως και δ) χορήγηση άδειας ειδικού σκοπού.

Ειδικά για περίπτωση χορήγησης άδειας ειδικού σκοπού αυτή χορηγείται σε γονείς τέκνων, βρεφών, προνηπίων, νηπίων και μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που φοιτούν έως και Γ Γυμνασίου, καθώς και τέκνων που φοιτούν ειδικά σχολεία σχολικές ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας αυτών, καθώς και ατόμων με αναπηρία, τα οποία, ανεξαρτήτως

ηλικίας τους, είναι ωφελούμενοι παροχής υπηρεσιών ανοικτής φροντίδας για άτομα αναπηρία, για χρονικό διάστημα έως (5) εργάσιμων ημερών, εκ των οποίων έως τρεις (3) ημέρες απουσίας καταγράψονται από την υπηρεσία ως δικαιολογημένη απουσία λόγω τέκνου που νοσει με κορωνοϊό covid 19 και έως (2) ημέρες απουσίας αποτελούν κανονική άδεια. Περαιτέρω, προβλέπονται ειδικές ρυθμίσεις για τη χορήγηση της ως άνω άδειας ειδικού σκοπού σε συγκεκριμένες υπηρεσίες, όπως οι φορείς παροχής υπηρεσιών υγείας, οι φορείς του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου ή σε συγκεκριμένο προσωπικό, όπως οι εκπαιδευτικοί, το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και το Προσωπικό των καταστημάτων κράτησης».

Δείτε την αιτιολογική έκθεση

 

 

Διαβάστε σήμερα:

Κορωνοϊός: Στα 23.340 σήμερα τα κρούσματα – Ανέβηκαν στους 106 οι θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

Μπαίνει εκτάκτως και το ΝΙΜΤΣ στις εφημερίες του ΕΣΥ

Μέτρα για τον κορωνοϊό: Νέα παράταση στο τραπέζι των ειδικών – Προβληματισμός για το αν πρέπει να επιστρέψει η μουσική στην εστίαση