Aποτέλεσμα της ανεξέλεγκτης διασποράς του κορωνοϊού των τελευταίων ημερών ήταν η διασωλήνωση εκτός ΜΕΘ ενός 42χρονου ασθενή στο νοσοκομείο Αγρινίου.

Ειδικότερα, στο νοσοκομείο Αγρινίου από τον περασμένο Ιούλιο έχει πάψει να λειτουργεί ως ΜΕΘ κορωνοϊού η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και όποιος ασθενής κρίνεται απαραίτητο να διασωληνωθεί σε ΜΕΘ, διακομίζεται κατά κύριο λόγο σε νοσοκομείο των Ιωαννίνων, της Πάτρας ή της Αθήνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του karvasaras.gr, τις τελευταίες ώρες έχει επιδεινωθεί ραγδαία η κατάσταση της υγείας ενός 42χρονου άνδρα που νοσηλευόταν στην κλινική κορωνοϊού και ο οποίος πλέον έχει διασωληνωθεί εκτός ΜΕΘ.

Από τους ιατρούς έχει κριθεί απαραίτητη η διακομιδή του σε ΜΕΘ, αλλά δεν μπορεί να βρεθεί κρεβάτι, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη ανησυχία.

Σημειώνεται πάντως ότι στην κλινική κορωνοϊού του νοσοκομείου Αγρινίου νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή 24 ασθενείς, ενώ υπάρχει η δυνατότητα ταυτόχρονης νοσηλείας μέχρι 67 ασθενών. Παρόλα αυτά, τονίζεται ότι η κατάσταση θα αρχίσει να «ζορίζει» επικίνδυνα το μεγαλύτερο νοσηλευτικό ίδρυμα της Αιτωλοακαρνανίας, αν και όταν οι ασθενείς στην κλινική ξεπεράσουν τους 45, λόγω των σημαντικών ελλείψεων που αντιμετωπίζει σε έμψυχο δυναμικό.

 

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: Την τελευταία εβδομάδα μολύνθηκαν 320.000 άνθρωποι

Μάσκες, αποστάσεις και αποφυγή συναντήσεων με πιθανούς φορείς ζητά το υπουργείο Υγείας

Κορωνοϊός: Τέσσερις συλλήψεις, 4 αναστολές λειτουργίας καταστημάτων και 491 πρόστιμα