Στο προσκήνιο βρίσκεται το ιδιωτικό ακτινοδιαγνωστικό κέντρο συμφερόντων της υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κυρίας Όλγας Γεροβασίλη, μετά τα στοιχεία για τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στην Άρτα όπου εκλέγεται η κυρία Γεροβασίλη, που καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) αλλά και τα όσα απαντά η διοίκηση του δημόσιου νοσοκομείου Άρτας.

«Το Διαγνωστικό κέντρο στην Άρτα που είναι μαγαζί-γωνία ακόμη φέρει στην πινακίδα ότι είναι ιδιοκτησίας της κας Γεροβασίλη» αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ στην ανακοίνωση που εξέδωσε μετά τις δηλώσεις της υπουργού στη δημόσια τηλεόραση το πρωί της Τετάρτης, η οποία θύμισε ότι μετά την υπουργοποίησή της μεταβίβασε τις μετοχές της στο διαγνωστικό κέντρο, σε άλλα μέλη της οικογένειάς της. Παράλληλα, επιχείρησε αφενός μεν να δικαιολογήσει απολύτως τη λειτουργία του δικού της ιδιωτικού κέντρου – παρότι οι δικαιολογίες αυτές εκλείπουν από τα κυβερνητικά στελέχη όταν πρόκειται γενικά για τον ιδιωτικό τομέα της υγείας- και αφετέρου να υπερασπιστεί τη λειτουργία του δημόσιου νοσοκομείου, υποστηρίζοντας πως «επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το νοσοκομείο Άρτας δεν έμεινε ούτε μέρα χωρίς αξονικό τομογράφο, πλην μίας βλάβης και για λίγο διάστημα για την αντικατάσταση του τομογράφου με καινούργιο, με πρωτοβουλία του υπουργείου Υγείας, πριν από ενάμιση χρόνο».

Ο αξονικός τομογράφος και η (δυσ)λειτουργία του στο νοσοκομείο Άρτας είναι ένα θέμα που έχει αναδειχθεί παλαιότερα από την ΠΟΕΔΗΝ. Στο νοσοκομείο υπήρχε μεν αξονικός τομογράφος, αλλά παρουσίαζε συνεχώς βλάβες, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να διακομίζονται οι ασθενείς, τακτικά και έκτακτα περιστατικά, σε ιδιωτικά κέντρα του νομού.

«Τα περιστατικά μεταφέρονταν στο Διαγνωστικό Κέντρο που έφερε στην πινακίδα το όνομα της κας Γεροβασίλη» υποστηρίζει η ΠΟΕΔΗΝ, επιμένοντας μάλιστα ότι αυτό γινόταν επί πολλά χρόνια. «Ακόμη και για τους νοσηλευόμενους ασθενείς το Νοσοκομείο έκοβε κονδύλι πολλών χιλιάδων ευρώ κατ’ έτος για να πληρώνει τα έξοδα των αξονικών που έκαναν οι νοσηλευόμενοι ασθενείς στο εν λόγω Κέντρο» επισημαίνεται από την Ομοσπονδία.

Τους τελευταίους 12 μήνες λειτουργεί αξονικός τομογράφος υπερσύγχρονος στο νοσοκομείο. Αυτό ωστόσο δεν σημαίνει πως η κατάσταση έχει ομαλοποιηθεί, καθώς δεν υπάρχει και το αναγκαίο προσωπικό. Έτσι, καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ, τα τακτικά περιστατικά παραπέμπονται στα ιδιωτικά Διαγνωστικά Κέντρα επειδή στο νοσοκομείο Άρτας υπάρχουν μόνο δύο ακτινολόγοι γιατροί που προφανώς δεν φτάνουν.

Σημειώνεται επίσης από την ΠΟΕΔΗΝ ότι τον τελευταιο χρόνο δεν λειτουργεί ο αξονικός τομογράφος στο διαγνωστικό κέντρο που φέρει στην πινακίδα το όνομα της κυρίας Γεροβασίλη. Στο συγκεκριμένο κέντρο όμως λειτουργούν άλλα σημαντικά μηχανήματα, των οποίων η έλλειψη από το δημόσιο νοσοκομείο γίνεται ιδιαίτερα αισθητή.

«Το Νοσοκομείο της Άρτας δεν διαθέτει Μαγνητικό Τομογράφο. Δεν γίνονται μαστογραφίες και οστική πυκνότητα αν και υπάρχουν τα μηχανήματα λόγω έλλειψης γιατρών. Τα περιστατικά πηγαίνουν προς το ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο που φέρει στην πινακίδα το όνομα της κας Γεροβασίλη» αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.

«Λύση λοιπόν στο πρόβλημα δεν είναι ούτε αυτό το απαράδεκτο που συμβαίνει σήμερα με τις παραπομπές ασθενών στον ιδιωτικό τομέα, ούτε η εγκατάσταση του ιδιωτικού τομέα εντός των Δημόσιων Νοσοκομείων. Επενδύσεις χρειάζονται σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και προσωπικό από το κράτος» διατυπώνει η Ομοσπονδία τη θέση της αναφορικά με τη μείζονα πολιτική αντιπαράθεση της ημέρας, για τη δημόσια και την ιδιωτική υγεία, και τη χρηματοδότησή ή τη σύμπραξή τους.

Από την πλευρά της, η διοίκηση του νοσοκομείου Άρτας με μια ανακοίνωση όπου καταλογίζει γενικώς και αορίστως στους δημοσιογράφους προσπάθεια παραπληροφόρησης και κατατρομοκράτησης των πολιτών και αποσυντονισμού αυτού καθ’ αυτού του συστήματος υγείας, με τη δημόσια μετάδοση απολύτως ανακριβών, ψευδέστατων και αυταπόδεικτα επικίνδυνων για την δημόσια υγεία πληροφοριών, αναφέρει ότι το νοσοκομείο διαθέτει αξονικό τομογράφο τον τελευταίο χρόνο και ότι αυτός λειτουργεί κανονικά.