Άμεσα αναμένεται να “υλοποιηθεί” η πρόταση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού μετά το πέρας του τετραμήνου, αντί εξαμήνου που είναι τώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Επιτροπή Εμβολιασμών πρόκειται να συνεδριάσει είτε αύριο, είτε τη Δευτέρα προκειμένου να εξετάσει τη χορήγηση της ενισχυτικής τρίτης δόσης, σε τέσσερις αντί για έξι μήνες μετά τη λήψη της δεύτερης.

«Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι από τη στιγμή που ανακοινώσαμε το μέτρα έχουμε διαπιστώσει σημαντική αύξηση στα ραντεβού για εμβολιασμό από μέλη αυτής της ηλικιακής ομάδας. Είμαστε επίσης πρωτοπόροι στην Ευρώπη, πιστεύω, στο να ανοίξουμε τις γραμμές εμβολιασμού με την ενισχυτική δόση, για όλους τους πολίτες. Και ενθαρρύνουμε την Επιτροπή Εμβολιασμών να εξετάσει τη χορήγηση της ενισχυτικής τρίτης δόσης,τέσσερις αντί για έξι μήνες μετά τη λήψη της δεύτερης. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι η ενίσχυση των εμβολιασμών πριν από τα Χριστούγεννα και αυτό προσπαθούμε να κάνουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά  ο πρωθυπουργός στη διάρκεια της συνάντησης του με τον Περιφερειακό Διευθυντή Ευρώπης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Hans Kluge, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η απόφαση αναμένεται να ανακοινωθεί την Δευτέρα που η πρόεδρος της Επιτροπής Μαρία Θεοδωρίδου δίνει την εβδομαδιαία συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο Υγείας, με την πλατφόρμα να ανοίγει τις επόμενες ημέρες.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στις 13 Δεκεμβρίου λήγουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού για όσους πολίτες άνω των 60 ετών δεν έχουν κάνει τρίτη δόση.