Ημέρα χαράς είναι η σημερινή στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών,  καθώς το μόλις δύο μηνών βρέφος που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ της Παιδιατρικής Κλινικής με κορωνοϊό αποσωληνώθηκε, σύμφωνα με το Pelop.gr και πλέον νοσηλεύεται στην Παιδιατρική κλινική σε σταθερά καλή κατάσταση.

Η διαδικασία της αποσωλήνωσης ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει χθες το βράδυ, αλλά προτιμήθηκε να παραμείνει μία ακόμα ημέρα το μόλις δύο μηνών βρέφος με οξυγόνο, κι έτσι σήμερα το πρωί ο διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων Ανδρέας Ηλιάδης έδωσε την εντολή για να ξεκινήσει η διαδικασία.

Ο μικρός Νεκτάριος-Εφραίμ είχε μεταφερθεί στο ΠΓΝΠ από το Αγρίνιο με κορωνοϊό και η υγεία του παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση με αποτέλεσμα να διασωληνωθεί στις 18 Νοεμβρίου.

Διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων στο νοσοκομείο του Ρίο: «Είμαι σίγουρος πως θα βγει νικητής»

«Τα νέα για τον μικρό Νεκτάριο είναι ευχάριστα. Είχαμε την αποσωλήνωσή του πριν από λίγη ώρα. Φαίνεται πως πάνε καλά τα πράγματα, όμως θα χρειαστεί να περιμένουμε ένα ακόμα 24ωρο, σύμφωνα με τα πρωτόκολλα, ώστε να είμαστε εντάξει. Ο Νεκτάριος έδωσε ένα αγώνα δέκα ημερών γι’ αυτό και όλοι είμαστε ευτυχισμένοι με την εξέλιξη αυτή. Είμαι σίγουρος πως θα βγει νικητής και μετά το 24ωρό αυτό. Εξακολουθεί και νοσηλεύεται στη ΜΕΘ σε θάλαμο αρνητικής πίεσης. Έχει αποσυνδεθεί από τα μηχανήματα και παρακολουθείται από την ομάδα μας. Έχουμε επικοινωνήσει με βοντεοκλήση και με τους γονείς του που είχαν την ευκαιρία να τον δουν» ανέφερε στο protothema.gr ο διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων στο νοσοκομείο του Ρίο, Ανδρέας Ηλιάδης.

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Περιμέναμε μια νέα παραλλαγή – Ήπια τα συμπτώματα που εμφανίζουν οι ασθενείς με Όμικρον» λένε στη Νότια Αφρική

Ξεκινά ο εμβολιασμός με ενισχυτική δόση κατά της Cοvid-19 του ενήλικου πληθυσμού των Βρυξελλών

Σύσταση διεθνούς οργάνου για την πρόληψη, προετοιμασία και ανταπάντηση στις πανδημίες ζητά ο ΠΟΥ