Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν χαιρέτισε χθες Τρίτη το «σημείο καμπής» στον αγώνα εναντίον της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, αφού εγκρίθηκε ο εμβολιασμός παιδιών ηλικίας μεταξύ 5 και 11 ετών με το σκεύασμα των Pfizer/BioNTech κατά της COVID-19.

«Αυτό θα επιτρέψει να τελειώσει η πολύμηνη ανησυχία των γονιών για τα παιδιά τους και θα μειώσει την έκταση που τα παιδιά μεταδίδουν τον ιό σε άλλους», ανέφερε ο αρχηγός του κράτους σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησαν οι υπηρεσίες του. «Σήμερα, περάσαμε ένα σημείο καμπής στη μάχη του έθνους μας» εναντίον της πανδημίας, πρόσθεσε, κατά το δελτίο Τύπου του Λευκού Οίκου.

Οι αμερικανικές υγειονομικές αρχές δημοσιοποίησαν νωρίτερα την Τρίτη την τελική τους σύσταση για τον εμβολιασμό κατά της COVID-19 με το σκεύασμα των Pfizer/BioNTech των παιδιών ηλικίας μεταξύ πέντε και ένδεκα ετών, κάτι που σημαίνει ότι 28 εκατομμύρια ανήλικοι μπορούν πλέον να λάβουν τις δόσεις τους.

Μερικές ημέρες μετά το πράσινο φως του αμερικανικού ομοσπονδιακού οργανισμού φαρμάκων (FDA), συστήθηκε χθες να αρχίσει ο εμβολιασμός από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC), τον κυριότερο δημόσιο οργανισμό δημόσιας υγείας των ΗΠΑ· επρόκειτο για το τελευταίο βήμα που απαιτείτο προκειμένου να ξεκινήσει η νέα φάση της εκστρατείας ανοσοποίησης, πολυαναμενόμενη για πολλούς γονείς.