Δωρεάν εξετάσεις πλήρους ελέγχου του μαστού παρέχει, στα δημοτικά ιατρεία του, ο Δήμος Αθηναίων, σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, τον Σύλλογο Φίλων του Γενικού Ογκολογικού Νοσοκομείου «Οι Άγιοι Ανάργυροι» και με την υποστήριξη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων του ΠΟΥ (ΕΔΔΥΠΠΥ).

Στο πλαίσιο της διεθνούς εκστρατείας ενημέρωσης με στόχο την καταπολέμηση της ασθένειας και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού, στις 25 Οκτωβρίου, ο Δήμος Αθηναίων συμμετέχει σε αυτήν την προσπάθεια δίνοντας τη δυνατότητα σε όσες γυναίκες το επιθυμούν να πραγματοποιήσουν δωρεάν ιατρικές εξετάσεις, απλώς κλείνοντας ένα ραντεβού.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του δήμου, οι συνδυαστικές εξετάσεις που μπορούν να προγραμματιστούν στα δημοτικά ιατρεία είναι οι εξής: Πλήρης κλινική εξέταση από εξειδικευμένο ιατρό, που περιλαμβάνει λήψη ιστορικού, αξιολόγηση προηγούμενων εξετάσεων μαστού, συνταγογράφηση σχετικών εξετάσεων, προγραμματισμό βιοψιών, επεμβάσεων ή εξειδικευμένου ελέγχου στα συνεργαζόμενα Νοσοκομεία Αττικόν και Ιπποκράτειο, σε περίπτωση που κριθεί απαραίτητο, καθώς και συμβουλευτική πρόληψης καρκίνου του μαστού. Οι κλινικές εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στο 2ο και στο 6ο Δημοτικό Ιατρείο. Ο ψηφιακός μαστογραφικός έλεγχος θα πραγματοποιείται δωρεάν στο κτίριο του Συλλόγου Φίλων του Γενικού Ογκολογικού Νοσοκομείου «Οι Άγιοι Ανάργυροι».

Για το ραντεβού μαστογραφίας, οι ενδιαφερόμενες μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο 210-2015510 εσωτ. 119-120 (Δευτέρα – Παρασκευή). «Ο Δήμος Αθηναίων συνεχίζει, όπως κάθε χρόνο, να στηρίζει ενεργά την εκστρατεία πρόληψης, δίνοντας τη δυνατότητα σε όλες τις γυναίκες να υποβάλλονται σε αυτόν τον απολύτως απαραίτητο, λεπτομερή ιατρικό έλεγχο. Η υγεία των δημοτών μας παραμένει σταθερά σε πρώτη προτεραιότητα», δήλωσε δήμαρχος, Κώστας Μπακογιάννης.