Συνεχίζονται οι «ανταλλαγές πυρών» μεταξύ Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) και του υπουργείου Υγείας για το θέμα της μη επικύρωσης των αποτελεσμάτων των πρόσφατων εκλογών του ΠΙΣ.

Μετά την απόφαση του υπουργού Υγείας, κ. Ανδρέα Ξανθού να μην επικυρώσει το αποτέλεσμα των εκλογών του περασμένου Μαρτίου, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΙΣ κατέθεσε αίτηση ακύρωσης της υπουργικής απόφασης στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ).

Ο υπουργός Υγείας είχε ζητήσει από το ΔΣ του ΠΙΣ, που συγκροτήθηκε σε σώμα στις 16 Μαρτίου, να διαβιβαστούν στην Αριστοτέλους μια σειρά από έγγραφα σχετικά με την εκλογική διαδικασία, προκειμένου να επικυρώσει τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών. Ωστόσο, με απόφαση του την περασμένη εβδομάδα ο κ. Ξανθός δεν επικύρωσε τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών του ΔΣ του ΠΙΣ αμφισβητώντας τη νομιμότητα των διαδικασιών της συγκρότησής του σε σώμα. Γεγονός που προκάλεσε την οργή του προέδρου του ΠΙΣ κ. Αθανάσιου Εξαδάκτυλου, που σε ανακοίνωσή του έκανε λόγο για «πραξικόπημα από τον υπουργό Υγείας».

Πλέον, το ΔΣ του ΠΙΣ καταλογίζει προσχηματικές τακτικές στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας και προσφεύγει στη Δικαιοσύνη προκειμένου «να αποκατασταθεί η δημοκρατική τάξη».

Συγκεκριμένα, και όπως ανακοινώθηκε από τον ΠΙΣ, «το πρωί της Πέμπτης 2 Μαΐου, τα εκλεγμένα μέλη του ΔΣ του ΠΙΣ, προχώρησαν στην κατάθεση του αιτήματος ακύρωσης της Υπουργικής Απόφασης με την οποία ο υπουργός Υγείας επικαλούμενος προσχηματικούς λόγους, αρνήθηκε να επικυρώσει τα αποτελέσματα των εκλογών του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου».

Η προσφυγή στο ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο της χώρας αποτελεί σύμφωνα με τον ΠΙΣ «την καλύτερη απάντηση στην πραξικοπηματική κίνηση του υπουργού Υγείας κ.Ανδρέα Ξανθού, ο οποίος ανέμενε τη Μεγάλη Πέμπτη για να εκδώσει την υπουργική απόφαση, ώστε να μη λάβει τη δέουσα δημοσιότητα».

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «από την τακτική αυτή και μόνο, καθίσταται σαφές ότι το νομίμως εκλεγμένο ΔΣ του ΠΙΣ προκαλεί φόβο στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας, λόγω της έντονης και παρεμβατικής του δραστηριότητας η οποία είναι ωφέλιμη για τους γιατρούς της χώρας. Προφανώς ο υπουργός Υγείας επιθυμεί τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο άφωνο για όσο διάστημα απομένει στην κυβέρνηση. Στο πλαίσιο αυτό και με πλήρη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη, ο ΠΙΣ αναμένει την έκβαση της υπόθεσης, προκειμένου να αποκατασταθεί η Δημοκρατική τάξη στον τόπο μας. Εξάλλου τις εκλογές στις Δημοκρατίες τις ακυρώνει μόνο η δικαιοσύνη» καταλήγει ο ΠΙΣ.

Καταγγελία για πλαστογραφημένο έγγραφο από μέλος του ΔΣ του ΠΙΣ

Στο μεταξύ, στη βαρύτατη καταγγελία ότι η ανακοίνωση για την αίτηση ακυρώσεως του ΠΙΣ είναι «πλαστογραφημένο έγγραφο που εκφράζει αποκλειστικά τους εκπεσόντες κκ Εξαδάκτυλο Αθ. και Ελευθερίου Γ., πρόεδρο και γενικό γραμματέα αντίστοιχα, και όχι το ΝΠΔΔ που έχει την επωνυμία Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος», προέβη ο γενικός γραμματέας του προηγούμενου ΔΣ του ΠΙΣ, κ. Δημήτρης Βαρνάβας.

«Λάβατε πριν λίγο Δελτίο Τύπου το οποίο φέρει λογότυπο του ΠΙΣ και υπογράφεται από τους κκ Εξαδάκτυλο Αθ. και Ελευθερίου Γ. Το εν λόγω Δελτίο Τύπου δεν εστάλη από το επίσημο e-mail του ΠΙΣ, δεν φέρει αριθμό πρωτοκόλλου, ούτε σφραγίδα του ΠΙΣ και πρόκειται για πλαστογραφημένο έγγραφο που εκφράζει αποκλειστικά τους εκπεσόντες κκ Εξαδάκτυλο Αθ. και Ελευθερίου Γ. και όχι το ΝΠΔΔ που έχει την επωνυμία Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος», αναφέρει στη δική του ανακοίνωση ο κ. Βαρνάβας.

Από την πλευρά του και ως μέλος του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Βαρνάβας υπεραμύνεται της απόφασης του υπουργού Υγείας να διενεργηθούν εκ νέου εκλογές μέσα στους επόμενους δύο μήνες και υποστηρίζει πως «ο ΠΙΣ θα εφαρμόσει την υπουργική Απόφαση η οποία κρίνει πως μετά τη νοθεία που έγινε, τις ενστάσεις που υποβλήθηκαν και την απαράδεκτη τακτική που τήρησε ο αυτοανακηρυχθείς Πρόεδρος δεν υφίσταται νόμιμο και έγκυρο Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΙΣ».

Καταλήγοντας δε σχολιάζει ο κ. Βαρνάβας πως «η δυνατότητα να προσφύγει κάθε πολίτης στο ΣτΕ είναι αναφαίρετη και μπορεί να πραγματοποιηθεί ατομικά ή συλλογικά, όχι όμως επ’ ονόματι του ΝΠΔΔ του ΠΙΣ, το οποίο μέχρι να διενεργηθούν εκλογές έχει ως ηγεσία αυτήν που ορίζει η απόφαση του εποπτεύοντος υπουργού».