Με την επίδειξη αρνητικού rapid test 48 ωρών θα μπορούν οι ανήλικοι 12-17 ετών που δεν έχουν εμβολιαστεί να εισέρχονται σε κλειστούς χώρους εστίασης, όπως προβλέπει το ΦΕΚ με τα νέα μέτρα που ισχύουν από σήμερα.

Το μέτρο αφορά σε εστιατόρια, καφέ, ίντερνετ καφέ, κυλικεία και αναψυκτήρια, όπου οι ανήλικοι από 12 ετών και άνω πρέπει να επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης, που εκδίδεται 30 ημέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως 180 ημέρες.Στις επιχειρήσεις εστίασης που παρέχουν υπηρεσίες εστίασης σε εσωτερικό χώρο και θα ισχύουν αυτά τα μέτρα περιλαμβάνονται και καταστήματα εντός στοών, κλειστών εμπορικών κέντρων και υπεραστικών σταθμών.

Όσον αφορά στους ανήλικους 5-11 ετών, για την είσοδό τους στις συγκεκριμένες επιχειρήσεις, δύνανται να προσκομίζουν δήλωση self test τελευταίου 24ώρου, από γονέα ή κηδεμόνα, του οποίου η φυσική παρουσία δεν απαιτείται.

fek_anemvoliastoi_enilikoi

Ανάρτηση για το ζήτημα έκανε και ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, σημειώνοντας ότι οι ανήλικοι 12 με 17 ετών μπορούν να μπαίνουν στα καταστήματα εστίασης και με rapid test 48 ωρών.

Ειδήσεις σήμερα:

Πλεύρης: Η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύεται την αναστολή εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών

Στα 1.608 τα νέα κρούσματα – 379 οι διασωληνωμένοι, 51 θάνατοι

Κορωνοϊός: Ξεκίνησε η αποστολή sms για την τρίτη δόση του εμβολίου σε 285.000 πολίτες