Φωτογραφίες: William Faithful

 

Στη σκιά της επιδημίας και με το μήνυμα της αξίας του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού να στέλνεται με καθε τόνο και τρόπο από τα νυν και τα απερχόμενα στελέχη της ηγεσίας του υπουργείου Υγειας, ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τρίτης η καθιερωμένη τελετή παραλαβής – παράδοσης στην οδό Αριστοτέλους.

Στην τεράστια μάχη κατά του κορωνοϊού στην οποία βρέθηκε τους 18 από τους 25 μηνες της θητείας του ως υπουργός Υγείας, αναφέρθηκε ο απερχόμενος υπουργός Υγείας, κ. Βασίλης Κικίλιας.

«Με σημάδεψε ανεξίτηλα όλο αυτό το διάστημα, πολιτικά και ανθρώπινα. Ευχαριστώ όσους ήταν μαζί μας σε αυτή τη μάχη, από γιατρούς και νοσηλευτές, μέχρι τραπεζοκόμους και καθαρίστριες», είπε ο κ. Κικίλιας.

plevris-kikilias__1_
plevris-kikilias__2_
plevris-kikilias__3_

Πρόσθεσε ότι είναι βέβαιος  για τη συνέχιση του έργου και από τον διάδοχό του, τον νομικό κ. Θάνο Πλεύρη, -«τον φίλο μου τον Θάνο» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά- καθώς παίζει μπάσκετ που είναι κυρίως ομαδικό άθλημα.

Με ευχαριστίες στον πρωθυπουργό για την τιμή που του έκανε τοποθετώντας τον αρχικά υφυπουργό και στη συνεχεια αναπληρωτή υπουργό Υγείας, έλαβε τη σκυτάλη ο κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο οποίος αποχώρησε απο την ηγεσία του υπουργείου.

«Φεύγω γεμάτος εμπειρίες. Μπήκαμε όλοι σε μια μάχη χωρίς προϋπηρεσία. Και αισθάνομαι ιδιαίτερα περήφανος για ό,τι πετύχαμε. Ηταν ομαδικό έργο. Είμαστε κοντά στο τέλος και κυρίως κερδίζουμε» ειπε ο κ. Κοντοζαμάνης. Κλείνοντας ζήτησε από τους υγειονομικούς να εμβολιαστούν, πρωτίστως για τους ίδιους αλλά και για τους ασθενείς που θα χρειαστεί να περιθάλψουν.

Από την πλευρά της, η υφυπουργός Ψυχικής Υγείας, κυρία Ζωή Ράπτη, συνεχάρη την απερχόμενη ηγεσία για ό,τι δρομολόγησε και κατάφερε εν μέσω της πρωτόγνωρης κατάστασης της επιδημιας και καλωσόρισε τον νέο υπουργό, κ. Θάνο Πλεύρη και την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας, κυρία Ασημίνα Γκάγκα.

Τον δύσκολο στόχο (του) να συνεχιστεί η επιτυχής αντιμετώπιση της επιδημίας κορωνοϊού αλλά εκ παράλληλου με τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στο ΕΣΥ, περιέγραψε ο νέος υπουργός Υγειας, κ. Πλεύρης.

«Όταν έκανα μεταπτυχιακό πριν απο 20 χρόνια για το Δίκαιο της Υγείας, δεν φανταζόμουν ότι θα βρισκόμουν σε αυτή τη θέση», είπε ο υπουργός, παρότι παραδέχθηκε οτι γνωρίζει το συγκεκριμενο υπουργείο, και τις εξαιρετικες όπως επισήμανε, υπηρεσίες του, διοτι ειχε συνεργαστει με αλλους υπουργούς Υγείας κατα τη διετία 2013-2015.

Προτεραιοποιώντας τις «εκκρεμότητες» του υπουργείου, και στέλνοντας ηχηρό το μήνυμα για την αξία του εμβολιασμού, ο κ. Πλεύρης υπογράμμισε ότι «η αναστολή των ανεμβολιαστων υγειονομικων δεν ειναι τιμωρητικη. Οπως όμως ο γιατρός ή ο νοσηλευτής μπορει να επιλέγει να μην εμβολιαστεί, ετσι και ο ασθενής, πχ ο ογκολογικός, μπορεί να επιλέξει να τον περιθαλψει γιατρός ή νοσηλευτής που εχει εμβολιαστεί».

Ο νέος υπουργός Υγείας έδωσε σαφές στίγμα για την παρουσία και το έργο του τονίζοντας οτι εκτός από το μέτωπο της επιδημίας, υπάρχει και η αναγκαιότητα να ολοκληρωθούν οι τομές και οι μεταρρυθμίσεις στο σύστημα υγείας οπως αυτές εχουν απο την κυβέρνηση.

Με θερμές ευχαριστίες στον πρωθυπουργό για την απόφαση του να της αναθέσει τη θέση της αναπληρωτριας υπουργού με αρμοδιότητα τις υπηρεσίες υγείας, ελαβε τελευταία τη σκυτάλη της τελετής, η διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικης κλινικής του «Σωτηρία» και πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας, κυρία Μίνα Γκάγκα.

«Με τιμά η επιλογή του γιατί ουσιαστικά τιμά ολο το ΕΣΥ», είπε χαρακτηριστικά η μάχιμη γιατρός του ΕΣΥ, η οποία βρίσκεται σε κομβική κλινική και ειδικότητα τις τελευταίες δυο και πλέον δεκαετιες.

Και η κυρία Γκάγκα πρόσθεσε ότι είναι αναγκαία η συνεργασία όλων που θεωρείται δεδομένη, ώστε «να εξασφαλίσουμε καλύτερες συνθήκες νοσηλείας για όλους και να συνεχιστεί η αναδιοργάνωση στις υπηρεσίες υγείας με πρωταρχική εκείνη στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας».

Κλείνοντας και η κυρία Γκάγκα υπενθύμισε ότι είναι σημαντικό να εμβολιαστούν οι πολίτες.

ygeias-paradosi__3_
ygeias-paradosi__4_
ygeias-paradosi__1_
ygeias-paradosi__2_
paradosi-ygeias__3_
paradosi-ygeias__4_
paradosi-ygeias__5_
paradosi-ygeias__1_
paradosi-ygeias__9_
paradosi-ygeias__8_
paradosi-ygeias__7_
paradosi-ygeias__6_

Ειδήσεις σήμερα:

Ξανθός για ανασχηματισμό: Η αλλαγή στο υπουργείο Υγείας δείχνει την αποτυχία της κυβέρνησης

Μανιτάκης για υποχρεωτικό εμβολιασμό: Δεν υπάρχει απεριόριστο δικαίωμα, αρκεί η πολιτεία να δικαιολογήσει τον περιορισμό

Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν: Πλήρως εμβολιασμένο το 70% των ενηλίκων στην Ε.Ε.