Στη Μύκονο βρέθηκε σήμερα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ο υπουργός αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις που έχουν γίνει στο νησί σε επίπεδο ασφάλειας και τόνισε αναφερόμενος στον κορωνοϊό και στην επιδημιολογική κατάσταση, ότι «όλοι πρέπει να τηρούμε υπεύθυνα τα μέτρα χωρίς εκπτώσεις». Όπως είπε «μόνο έτσι θα επανέλθουμε στην κανονικότητα»

«Δεν διανύουμε ένα κανονικό καλοκαίρι για αυτό το λόγο πρέπει να έχουμε γρήγορα αναντικατάστατα. Όποια στρατηγική και να ακολουθήσει κανείς, το σημείο αφετηρίας και το ζητούμενο έχει μια παραδοχή τη δημόσια υγεία και αυτό θα διαφυλάξουμε με κάθε θυσία. Η τουριστική κίνηση στη Μύκονο εξελίσσεται πάρα πολύ δυναμικά, αυτό σημαίνει ότι προσεγγίζουμε να φτάσουμε στο μέγιστο του 2019. Η Μύκονος αυτή τη στιγμή πλησιάζει ξανά στα μεγέθη επισκεπτών του 2019 και πρέπει να το διαφυλάξουμε», τόνισε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Αναφερόμενος στα κορωνοπάρτι, είπε ότι θα εισηγηθεί περαιτέρω αλλαγές στην νομοθεσία για να είναι πιο εύκολος ο εντοπισμός όσων διοργανώνουν πάρτυ σε βίλες.

Τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη συνόδευε ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος Μιχάλης Καραμαλάκης.

Υπενθυμίζεται ότι παύουν να ισχύουν σήμερα, Δευτέρα, τα ειδικά περιοριστικά μέτρα, τα οποία είχαν ληφθεί για τη Μύκονο στις 17 Ιουλίου, λόγω της επιδημιολογικής κατάστασης στο νησί.

Συγκεκριμένα, τα ειδικά περιοριστικά μέτρα που ίσχυαν μέχρι σήμερα, στις 6 το πρωί, ήταν τα εξής:

Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01.00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.

Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο.

Σημειώνεται ότι στη Μύκονο παρατηρείται σταθεροποίηση στον αριθμό των κρουσμάτων κορωνοϊού ως αποτέλεσμα του «μίνι» lockdown.

xrysoxoidis-mykonos__4_
xrysoxoidis-mykonos-_1_
xrysoxoidis-mykonos__3_

Ειδήσεις σήμερα: 

Κικίλιας: Οι νέοι να εμβολιαστούν έστω και με μία δόση πριν πάνε διακοπές – Έκκληση για τους 55 και άνω